Stefanović ponovo na terenu!

Lokalni sport - Utorak 15.01.2013 - 11:11

Vranjanac Dejan Stefanović Ćare, nastavlja fudbalsku karejeru igrajući za poluamaerski engleski klub Havant i Voterluvil, člana šeste lige.

Stefanović pored Ailtona Stefanović pored Ailtona

Nakon što je 2008. godine odlučio da okači kopačke o klin rešio je da se vrati na zeleni tepih i igra “za svoju dušu”, a ujedno i da funkciju pomoćnika menadžera, kako bi stekao potrebno iskustvo u trenerskom poslu, kojim planira da se bavi u Velikoj Britaniji.

Od oktobra 2010. godine član je tog engleskog kluba i miljenik navijača.

Stefanović je prve fudbalske značajnije korake napravio u omladincima vranjanskog Jumka, tada člana treće međurepubličke lige stare Jugoslavije.

Pokojni trener Miša Popović, videvši o kakvom se talentu radi, prebacio ga je u prvi tim gde je sa 16 godina debitovao. Nakon fuzije FK Jumko i FK Dinamo u FK Vranje, kratko vreme je u novom klubu, a onda odlazi u Crvenu Zvezdu.

Iako su svi u kući bili vatreni partizanovci, predvođeni pokojnim ocem Stojanom Ćaretom, inače istaknutom golmanu FK Koštana, brzo postaju svi fanovi “crveno-belih”, gde Dejan ostavaruje potpunu fudbalsku i sportsku afirmaciju.
 
Više puta Dejan je, što javno što privatno, isticao da je za svoje početke najzaslužniji njegov otac, posvećenik fudbala, za koga je bio itekao vezan sve do njegove smrti.

Kažu da je Stefanović poslednji put boravio u Vranju upravo na sahrani oca. Inače, po kazivanju njegove braće, u stalnom su telefonskom kontaktu.
 
Stefanović je na prvoligašku scenu kročio 1992. u dresu beogradske Crvene Zvezde.

Šest meseci proveo je na pozajmici u beogradskom Radničkom JP (1993), a zatim postao standardan prvotimac "crveno-belih".

U sezoni 1994-95, iako odbrambeni fudbaler, sa 9 prvenstvenih golova jedan od najzaslužnijih za osvajanje "duple krune" - prvenstvo i kup Jugoslavije.

U januaru 1996. odlazi u engleski klub Šefild Venzdi, u paketu sa napadačem Darkom Kovačevićem.

U sezoni 1998-99 je bez obeštećenja napustio "Šefildske Sove" i potpisao za italijansku Peruđu, ali se ubrzo vratio u Srbiju, u OFK Beograd.

Karijera mu je ponovo krenula uzlaznom putanjom nakon prelaska u holandski Vitese, treći klub u sezoni 1999-2000. U tom klubu je proveo četiri sezone i jedno vreme bio i kapiten ekipe.

Na početku sezone 2003-04, vratio se u Englesku, u redove novog premijerligaša Portsmuta. Transfer je iznosio 1,85 milona funti.

Odmah je prigrabio dres prvotimca i tokom godina pružao sjajne partije u dresu Portsmuta, pa je u sezoni 2004-05 u izboru navijača izabran za fudbalera godine, a već sledeće sezone je oko ruke vezao i kapitensku traku.

Stefanović je u avgustu 2007. godine potpisao za londonski Fulam. Pošto je proveo manje od godinu dana na “Krejven Kotidžu”, u julu 2008. se preselio u Norič Siti, sa kojim je potpisao dvogodišnji ugovor.

Nakon dobrog starta u redovima "kanarinaca" iz Noriča, doživeo je težu povredu, i usled pokidanih ligamenata kolena nije nastupao za Norič Siti do kraja sezone 2008-09, da bi u avgustu 2009. raskinuo ugovor sa Noričom i okačio kopačke o klin, ali samo do oktobra 2010. godine.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: