Stub odbrane iz "Prestiža"

Lokalni sport - Petak 02.08.2013 - 10:30

Marko Novković, petlić FK Dinama, rođen 2002. godine, u proteklom takmičenju Mini maksi lige bio je jedan od najzapaženijih igrača u svojoj generaciji.

Novković Novković

Fudbalom je počeo da se bavi kod trenera Nenada Jakšića u fudbalskoj školi “Prestiž”.

U dresu Dinama debitovao je za starije petliće u ligi regiona istočne Srbije sa puno uspeha.

- Odlikuje se odličnim defanzivnim karakteristikama, čvrst je i stamen, neprelezan u odbrani, posebno u igri jedan na jedan, pravi duel igrač, beskompromisan borac koji ostavlja “srce” na terenu.

Pravi je stub odbrane, poseduje dobar osećaj za presecanje lopte, tehnika zadovoljavajuća ali s obzirom da se radi o početniku potrebna je konstantno napredovanje u svakom segmentu igre – navode treneri Joca Ristić i Nikola Ilić.

Novković može kroz kontinuirani i pravilni rad puno da napreduje jer je redovan na treninzima i uživa u fudbalskoj igri.

- Temperamentan je, pun energije koju mora uvek da usmerava u pozitivnom pravcu, da shvati da su i pobede i porazi sastavni deo fudbalske igre, i da i u pobedi i u porazu fudbaler treba da bude dostojanstven.

Svaki trening i svaku utakmicu mora da koristi da napreduje, obzirom da ce ove godine igrati u ligi RUS i Mini maksi ligi, gde postoje svi uslovo da se razvija i jednoga dana postane pravi igrač - kažu treneri.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: