"Svi mora da dignu glas protiv šverca igrača"

Lokalni sport - Četvrtak 21.03.2013 - 09:03

Slađan Radenković, odbojkaški trener i profesor fizičkog vaspitanja u OŠ “Radoje Domanović” oštro je komentarisao skandal sa švercovaanjem igrača u OK Mladost.

Radenković Radenković

- Slika kadeta OK Mladost  koja je objavljena na sajtu OSS i sajtu OK VGSK sve govori.

To su trojica dečaka koja su prestarela, ako je neko od njih igrao ili bio na  protokolu, onda je u pitanju švercovanje.

U Vranju se sve zna, jer radimo sa tom decom, ali na organima OSS je da otkriju švercovanje.

To sve govori da Petrovu nije mesto u sportu, na šta sam lično i ranije ukazivao.

Naime, on je 2009. godine na okružnom školskom takmičenju švercovao četvroricu dečaka odbojkaša koji su tada nastupli za osnovnu školu “Vuk Karadžić” iz Preševa protiv naše škole “Radoje Domanović”.

To smo otkrili, utvrdili i dobio je kaznu od četiri godine zabrane vođenja ekipa na školskim takmičenjima. Ta kazna mu ove godine izlazi – navodi Radenković.  

Poznati trener, jedan od najboljih u radu sa mlađim kategorijama, navodi da “slučaj Petrov” nije usmaljen.

- Bilo je i ranije u drugim sportovima, mnogi su se okitili medaljama i takve uspehe pompezno prikazivali u medijima, a ustvari sve su postigli prevarama i švercovanjem igrača.

Umesto da se to odmah otkrije i najstrožije sancioniše nailazilo se na zid ćutanja u Vranju, u našim sportski strukturama, tako i da smo hteli da kažemo i dignemo glas ućutkavani smo perfidnim, ali opasnim pretnjama – ističe Radenković.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: