"Tri za tri" do opstanka

Lokalni sport - Sreda 13.06.2012 - 07:56

Kada su u pitanju uprave i nameštanje utakmica postoje razne vrste dogovora. Naš sagovornik, nekada član uprave FK Dinamo, objašnjava „nameštaljke“.

- „Gazda“ kluba naredi da izađe kombinovani tim ili naredi trojici-četvorici „proverenih“ igrača da odrade utakmicu. To je opet vezano u sistemu „tri za tri“ ili za čistu lovu na ruke. 
 
Ipak, postoje  perfidnije metode da se izbuši neki tim. Na jednoj utakmici, izuzetno bitnoj za naš klub, koju je sa lakoćom mogao da dobije ili makar da izvuče bod što bi značilo opstanak u ligi klub je izbušen od „najboljih“ fudbalskih prijatelja. 
 
Naime, najveća opasnost za klub bili su takozvani igrači na dvojnoj registraciji, od ove godine na pozajmici. Pozajmica je ipak bolja, ali u prošloj sezoni igrači na dvojnoj registraciji su bili u igri za potkusurivanje pojedinih klubova što je jedna vrsta nameštanja utakmica. 
 
Na toj utakmici nije igrao standardni igrač našeg kluba koji je bio na dvojnoj registraciji. U jesenjoj polusezoni bio je među najboljim pojedincima u ekipi. 
 
Elem, u petak kasno popodne stigao je poziv da se odmah priključi matičnom klubu jer im je potreban za njihovu prvenstvenu utakmicu. Otišao je, izgubili smo u najslabijoj igri jeseni jednim „slučajnim“ golom. 
 
Poenta je u sledećem - pričalo se uveliko da je jedan od funcionera kluba koji je pozajmio igrača, inače bivši član ekipe sa kojom je tada naš klub igrao, uticao da pomenuti pozajmljeni igrač ne igra. 
 
Priču o nameštanju utakmice potkrepila je činjenica da taj igrač nije igrao za matični klub već bio rezerva. To nije usamljeni slučaj, toga u Prvoj Telekom ligi ima na pretek, naročito pri kraju prvenstva kada se svode računi kome pomoći, a kome ne. 
 
Ko će biti bolji „prijatelj“, a ko ne. Najveći ceh platili su oni koji su se oslonili na pozajmice, ali zato su spašeni pojedini klubovi među njima i  jedan iz „političkih“ razloga tako što je na sumnjiv način dobio desetak utakmica. 
 
Pobeđivao je na strani i svi koji su tada bili u fudbalu i sa kojim sam kontaktirao rekli su mi da oni moraju da ostanu, da će delom novcem platiti opstanak, a delom zadužiti pojedine klubove za u buduće - kaže sagovornik.  
OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: