Trijumf Radnika u Beogradu

Lokalni sport - Ponedeljak 18.11.2013 - 11:16

Vranje - Fudbaleri Radnika iz Surdulice pobedili su u pretposlednjem, 14. kolu Prve lige Srbije, u Beogradu ekipu Sinđelića sa 2:1 i osvojili važne bodove u borbi za opstanak.

Rnić Rnić

Junaci utakmice bili su svi prvotimci Radnika koji su izgarali za svoj tim, a posebno džoker Nikola Rnić i iskusni trener Saša Nikolić.

Nikola Rnić, najveće letošnje pojačanje Surduličana, još jednom je opravdao poverenje rukovodstva kluba, na čelu sa direktorom Stanislavom Tončevim, i trenera Nikolića.

Iako povređen, smogao je snage da uđe u igru u 80. minutu i reši utakmicu sa dva atraktivna poteza.

Prvo je idealno centrirao u 88. minutu, a iskusni Nikola Stojanović, bivši igrač vranjskog Dinama, glavom matirao odličnog golmana domaćih Bubonju.

Neopisivo slavlje Surduličana nastalo je u poslednjem, 90. minutu kada je Rnič velemajstorski, po drugi put, savladao nemočnog Bubonju.

Inače, domaći su poveli sa 1:0 u 22. minutu, kada je Radivojević idealno proigrao najboljeg strelca domaćih Mihalovića, a ovaj nesebično asistirao Jovanoviću kome nije bilo teško da loptu smesti iza leđa gostujućeg golmana Radojevića.

Utakmica je protekla u zamimljivoj i fer igri, a preko 600 gledalaca uživalo je u otvorenoj borbi na terenu,  sa brojnim šansama na obe strane.  

Saša Nikolić, trener Radnika, prezadovoljan je odnosom prema igri svojih izabranika i kvalitetom više koji pokazuju iz utakmice u utakmicu.

- Momci su pokazali karakter, ono što je hvalilo njihovom neospornom kvalitetu, a to je da se fudbal igra do poslednjeg sudijskog zvižduka.

Verovali smo u pobedu pre utakmice, bili  umereni u izjavama, davali ulogu favorita domaćinu i na kraju se zasluženo radovali.

Imamo velike šanse da izađemo iz opasne zone ispadanja, u poslednjem kolu dolazi nam još jedan favorit, drugoplasirana ekipa Sloge iz Petrovca na Mlavi, a naš cilj je pobeda i zajedničko slavlje sa mnogobrojnim navijačima – kaže za OK Radio Nikolić.

Rezultati 14. kola: Sinđelić – Radnik 1:2, Teleoptik – sloga (K) 1:0, Proleter – Borac 1:0, Jedinstvo Putevi – Mladost (L) 0:2, Metalac (GM) – Dolina, 17. novembra, BSK Borča – Smederevo 2:4, Sloga (PM) – Timok 2:0, Inđija – Bežanija 2:1.

Tabela: Mladost (L) 32, Sloga (PM) 26, Sloga (K)    23, Metalac (GM) 22, Proleter 21,     Borac 21, Jedinstvo Putevi 21, Bežanija  20, Smederevo     20, Timok 18, Teleoptik 17, Sindjelić 16, Radnik 15, BSK Borča 14, Inđija 11, Dolina    10.
    
Parovi 15. kola: Radnik – Sloga (PM), Bežanija – Teleoptik, Timok – Inđija, Smederevo – Sinđelić, Dolina - BSK Borča, Mladost (L) - Metalac (GM), Borac - Jedinstvo Putevi, Sloga (K) -
Proleter.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: