Umetnik na terenu

Lokalni sport - Subota 24.08.2013 - 10:54

Aleksandar Stojković rođen je 1993. godine, ponikao je fudbalskoj školi Dinama iz Vranja i jedan je od najperspektivnijih mlađih fudbalera u klubu.

Stojković Stojković

Kod trenera koji su radili s njim slovi za umetnika na terenu je  prefinjeni tehničar, levonog, ima osećaj za asistenciju i postizanje golova.

Svojim golovima, koji su po rečima trenera bili izuzetno atraktivni oduševio je stručnjake, a klub doveo sa saigračima na domak Kvalitetne lige Srbije.

Po prelasku u prvi tim, korišćen je kao bonus igrač, ali na levom beku što je izazvalo brojne nedoumice i nesuglasice od starne trenera prvog tim i trenera mlađih kategorija koji su trenirali Stojkovića.

- Smatramo da je Stojković umesto da napreduje nazadovao, a sve zarad potrebe trenera koji su mu vraćanjem u odbrambenu linuju tima napravili medveđu uslugu.

Ne sme se talentovan igrač, radi kratkotrajnog interesa kluba, uništavati.

Žrtvovan je na mestu levog beka ako se uzme u obzir da nema ekslozivnu brzinu i da ne može da dolazi iz drugog plana i centrira.

Zato smo izgubili, nadamo se za kratko, dobrog napadača, a dobili lošeg defanzivca.

Treba imati sluha i širine i prepoznati sta ovaj igrać poseduje, ako se već ne veruje trenerima mlađih kategorija koji su godinama radili sa ovim igračem.

Treneri koji poseduju A i B licence i na koje se stalno pozivaju trebali bi da to vide.

Aleksandar Stojković će uvek biti samo umetnik na terenu, uvek ce težiti golu i kao takav potreban je Dinamu.

Biće od koristi u narednom periodu, .u suprotnom će biti samo loše rešenje na poziciji beka – kaže za OK Radio grupa trenera iz mlađih selekcija Dinama koja ga je trenirala.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: