Univerzalni srednjak

Lokalni sport - Subota 29.06.2013 - 00:48

Vasilije Spasić igra na poziciji zadnjeg veznog u pionirskoj ekipi Dinama iz Vranja koja je u protekloj sezoni najuspešnija u klubu.

Spasić sa loptom Spasić sa loptom

Može da igra, pored zadnjeg veznog, na još nekoliko pozicija što ga čini univerzalnim igračem.

- Njegova pozicija je sredina terena, dobar je trkač i znalac, agresivan na terenu, borac bez mane i straha, inteligentan posebno kada treba “kvariti” igru protivnika i načiniti prekid kada je to najpotrebnije.

Ima osećaj da u duelu pravovremeno reaguje i oduzme loptu protivniku i prekine opasnu akciju koja bi mogla da ugrozi njegov gol. Odlikuje se tačnim pasom, odličnom  pravovremenom predajom lopte.

Njegov završni pas omogućuje napadačima laku realizaciju pred golom protivnika.

Motor je ekipe u pravom smislu te reci, pokreće i ostale da se bore i trče, nikada se ne predaje na utakmici i daje poslednji atom snage da bi ekipa stigla do pobede – ističe kvalitete maldog Spasića, Joca Ristić, fudbalski trener.

Kao jedan od motora ekipe poželeo bi ga svaki tim i trener jer ume da svojim pristupom igri motiviše saigrače.

Iako se ne ističe kao strelac zna da postigne gol iz drugog plana jer ima mirnoću pri realizaciji, pun je samopouzdanja i vere u sebe.

Pored vrlina mladi Spasić ima i mana na koje upozorava trener Ristić jer je u fazi fudbalskog razvoja kada se one lako koriguju.

- Mora da popravi igru glavom, kao i igru levom nogom, da još  radi na kreativnosti u veznom redu, da zna da promeni stranu i da prosledi pas u dubinu, da bude svestraniji igrač.

Ima prostora za sve to, redovan je na treninzima, jako pozitivan i omilljem među drugarima, budućnost je Dinama i fudbala u pravom smislu te reči.

Mora puno da radi kako bi konstantno napredovao – ističe Ristić.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: