Vranjanac - najmlađi srpski trener sa "A" licencom

Lokalni sport - Četvrtak 14.02.2013 - 10:43

Vranjanac Marko Jovanović Žuća sa 25 godina postao je najmlađi fudbalski trener profesionalac u Srbiji sa “A” licencom.

Jovanović sa kolegom Kežmanom Jovanović sa kolegom Kežmanom

Jovanović je sebe posvetio fudbalu, učio i usvrašavao se, a Vranje je dobilo školovanog trenera koga čeka rad i dokazivanje.

- Od malena sam bio opsednut fudbalom, sa 10 godina došao sam da treniram i igram u OFK Soko.

Bili su to nezaboravni dani igranja u jednoj od najboljih tadašnjih generacija u Vranju, koja je ostala fudbalski nedorečena kao i mnoge druge – kaže za OK Radio Jovanović.

Nakon rasformiranja OFK Soko prešao je u FK DInamo, ali tamo nije uspeo da se afirmiše. Odmah je skrenuo pažnju na sebe svojom posvećenošću fudbalu, upornosti i volji da ostvari zacrtan uspeh.

- Po završenoj srednjoj školi odmah sam znao šta ću. Rekao sam sebi bićeš fudbaski trener i to sam ostvario.

Upisao sam trenersku školu, a onda krenuo na usavršavanje, učeći i polažući za nepohodne liucence koje omogućuju rad u fudbalu.

Kada sam imao slobodno vreme, stečeno znanje najviše sam voleo da prenesem najmlađima. Jedno vreme bio sam u OFK VRanje, a potom sa prijateljima vodili smo školu fudbala pod imenom  Milan – navodi Jovanović.

Zahvaljujući želji i samofinasiranju stigao je i do zahtevne “A” licence i kao najmlađi trener u istoriji srpskog fudbala može da vodi ekipe iz “Jelen” Super lige.

- Za “A” licencu položio sam prošle godine u klasi sa mnogim poznatim bivšim reprezentativcima i internacionalcima.

Zajedno u klupi bio sam sa Matejom Kežmanom i Mladenom Krstajićem, kao i sa mnogim drugim. Od njih se ima šta naučiti, posebno, u pokaznom delu.

Sve što sam postigao uradio sam lično svojim parama. Morao sam da radim, zarađujem i polažem za licence.

Radio sam za klubove u Rusiji, vodio statistike o igračima u našoj ligi za koje su oni kasnije iskazivali interesovanja.

Celog sebe podredio sam fudbalu i uspeo sam – kaže Jovanović, inače iz poznate vranjske familije Mininci.

Ne beži od saveta starijih,  nije sujetan i samozadovoljan, svestan je da treba da krene da radi sa mlađim selekcijama. Ove zime pozvan je u Dinamo i prihvatio je rad sa selekcijom pionira.

- Zvala me je uprava Dinama i koordinator mlađih selekcija Srđan Laza Paunović.

Ono što sam želeo to sam dobio, selekciju gde ću moći da iskažem svoju kreativnost i pomognem mladim igračima da formiraju sebe, kao fudablere i kao ljude – ističe Jovanović.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: