Žuća, legenda

Lokalni sport - Četvrtak 12.12.2013 - 00:15

Vranje – Slobodan Mitić Žuća, legenda leskovačke košarke, iako je napunio 45 godina, još uvek nastupa za ekipu Zdravlja iz Leskovca, člana Prve regionlane košarkaške lige Istok, gde je stekao potpunu afirmaciju i izborio se za status jednog od najboljih centara u srpskoj košarci u svojoj generaciji.

Slobodan Mitic Zuca Slobodan Mitic Zuca


Mitić je košarku počeo da igra u vranjskom Jugu gde ga je, na basketu kod Gimanzije, pronašao u to vreme, čuveni trener i lovac na talente, Aleksandar Nuhijević.

 

Snagom svog talenta brzo je prevazišao Vranje i KK Jug i obreo se u Zdravlje iz Leskovca gde je godinama biran za sportistu godine i dobijao najprestižnija sportska priznanja.

 

Kao veteran, Mitić se vratio se u matični KK Jug sa kojim je ušao u Prvu “B” ligu, nastupao je i za KK BSK Junior, a ove sezone kada su se košarkaške strasti smirile u Leskovcu i dva kluba fizuionisala u stari Zdravlje Leskovac  vratio se je u staro jato.

 

Nastupa sa malom minutažom jer više služi ekipi da pomogne svojim autoritetom mladim igračima, da ih postakne da daju više od mogućnosti i uče od njega jer su mu saveti dragoceni.

 

Inače, cilj Zdravlja iz Leskovca je da ove ili naredne sezone postane član Druge košarkaške lige Srbije.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: