ABA: Zvezda i Partizan igraju za večiti derbi na fajnal-foru

Nacionalni sport - Subota 16.03.2013 - 10:06

Uzbudljiva ABA liga ulazi u završnicu regularnog dela. Do kraja šampionata ostalo je dve runde, a posle subotnjih mečeva beogradskih večitih rivala biće mnogo jasnije ko će i sa koje pozicije na fajnal-for.

 

Derbi kola igra se u “Pioniru” gde će Crvena zvezda Telekom imati šansu da “overi” drugu poziciju pred turnir u Laktašima. Rival crveno-belih je Budućnost (19.00) koja ima svoju računicu i u slučaju maksimalnog učinka u poslednje dve utakmice nada se plasmanu na završni turnir. 
 
Prema nekim kalkulacijama, u slučaju dva poraza, Zvezda bi mogla da ostane bez fajnal-fora, ukoliko bi bila najgora u potencijalnom trouglu sa Podgoričanima i Radničkim iz Kragujevca (ako Partizan izgubi u Skoplju). Zato su u taboru osvajača Kupa Radivoja Koraća vrlo oprezni, ali i motivisani da eliminišu direktnog konkurenta. Sa druge strane, tinja i nada u dve pobede i dva kiksa Igokee, što bi Zvezdi donelo plasman u Evroligu.
 
- Svedoci smo da se poslednjih kola prave kalkulacije, svaki tim ima svoju računicu. Ono što nama odgovara i što hoćemo je da pobedom osiguramo drugo mesto i fajnal-for. Imamo ambiciju i da u poslednjem kolu idemo na pobedu, ali pre toga moramo da savladamo Budućnost. U teoriji možda možemo napasti i prvo mesto – konstatovao je trener Zvezde Vlada Vukoičić.
 
Dok crveno-beli i Podgoričani budu vodili bitku u Beogradu, Partizan MTS u Skoplju (19.00) će igrati možda i presudan meč za plasman na fajnal-for. U slučaju osvajanja bodova u prestonici Makedonije crno-beli će praktično obezbediti poziciju broj tri i najverovatnije meč sa Zvezdom na fajnal-foru! U slučaju poraza i nepovoljnih drugih rezultata (pobede Budućnosti i Radničkog nad Zvezdom), petostruki šampion Jadranske lige mogao bi prerano da završi takmičenje.
 
- Još uvek nije jasno ko su učesnici fajnal-fora, tako da je važnost svih ovih utakmica jako velika, jer se upravo na njima nudi odgovor na neke zagonetke – objašnjava trener crno-belih Duško Vujošević.
 
ABA, 25. kolo
 
Subota
 
MZT - Partizan MTS 19.00
Crvena zvezda Telekom – Budućnost 19.00
 
Nedelja
 
Cedevita – Cibona 17.00
Igokea – Krka 20.15
Solnok – Zadar 17.00
 
Četvrtak
 
Split – Radnički 63:81
 
Petak
 
Olimpija - Široki 82:85
sportal.rs

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: