Babić pobedio Šapića

Nacionalni sport - Sreda 18.09.2013 - 17:53

Skupština Vaterpolo saveza Srbije (VSS) izabrala je u sredu novog predsednika saveza Zorana Babića.

Babić (levo) novi predsednik Vaterpolo saveza (Foto: novosti.rs) Babić (levo) novi predsednik Vaterpolo saveza (Foto: novosti.rs)
Pored Babića, za predsednika VSS kandidovao se i bivši vaterpolo reprezentativac Srbije Aleksandar Šapić.
 
Babić, koji je funkcioner Srpske napredne stranke i predsednik Administrativnog odbora Skupštine Srbije, na glasanju je dobio 34, a Šapić šest glasova, dok dva delegata nisu glasala.
 
Novi predsednik VSS Zoran Babić rekao je da je najbitnija finasijska konsolidacija Saveza, pošto ta organizacija duguje 1,3 miliona evra i da vaterpolo postane sport od nacionalnog značaja.
 
"Plan je da se u toku prve tri godine dug smanjuje u godišnjem iznosu od oko 400.000 evra, da se u što doglednije vreme dovede na pozitivnu nulu. Bitno je da vaterpolo postane sport od nacionalnog značaja, zato što to zaslužuje svojim uspesima", dodao je on.
 
On je rekao da bi voleo da se stranke ne mešaju i da njegov opponent Aleksandar Šapić pomogne savezu.
 
Sa druge strane, Šapić je rekao da veruje da je bilo pritisaka na klubove da podrže Babića, ali da ne želi da ulazi u to i naglasio da je spreman da pomogne vaterpolu.
 
"Ni u jednom trenutku ne želim da odmognem vaterpolu i uvek ću biti tu da pomognem, ukoliko moja pomoć bude bila potrebna", rekao je Šapić.
 
Babića su podržala četiri srpska najveća kluba Crvena zvezda, Partizan, Vojvodina i Radnički iz Kragujevca. Partizan je prethodno predložio Šapića, ali je uprava kluba promenila odluku.
 
Sa druge strane, Šapića su podržali klubovi Zemun, Singidunum i Novi Beograd.
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: