Bošković: Ko ne igra za Srbiju oduzeti mu pasoš

Nacionalni sport - Četvrtak 21.02.2013 - 12:39

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković razume, ali ne može da opravda rođene Srpkinje koje igraju za druge zemlje.

Indira Jakupović (BJR Makedonija), Bojana Radulović (Mađarska), Mirjana Milenković, Bojana Popović, Ana Radović, Katarina Bulatović, Ana Đokić (Crna Gora) i Milica Danilović (Nemačka), sve su rođene u Srbiji, ali igraju, ili su igrale, za druge reprezentacije.

"Svako ima pravo na izbor i u to ne ulazim. Prihvatam da neko odluči da prestane da igra za svoju zemlju, ali ne i da počne da igra za drugu. Nisam nikada čuo da je neki Danac odlučio da igra za neku drugi reprezentaciju. Da je do mene, ja bih oduzeo pasoš Srbije svima onima koji su iz Srbije, a igraju za tuđu zemlju", jasan je Bošković.

Na nedavnom prvenstvu Evrope, u decembru, Srbija je u polufinalu igrala protiv Crne Gore, u čijim redovima su bile "naše" Ana Đokić i Katarina Bulatović.

"Tu za mene ne može da bude nikakvog opravdanja. Rođen sam u Srbiji, moja familija takođe, od malena sam vaspitavan da imam samo Srbiju i ništa više", ne ostavlja dilemu strateg našeg nacionalnog tima u izjavi ”.

Bošković smatra da se davno izgubio ponos i odnos prema srpskoj državi, a da je potrebno duplo više vremena za izgradnju onoga što je brzo porušeno.

"Deca nam ne znaju himnu "Bože, pravde". Ja bih to uveo kao obavezno na prvom času. Patriotizam moramo da uvedemo u Osnovnu školu. Evo, nedavno na Danu državnosti, nisam video zastavu Srbije na svakoj banderi u mom Aranđelovcu. To ne sme tako", ističe Bošković.
 

B92 sport

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: