Danilović: Nije debakl, ali je neuspeh!

Nacionalni sport - Utorak 17.09.2019 - 14:44

Na pitanje novinara da li namerava da podnese ostavku, Danilović je glasno odgovorio ne

Danilović ne podnosi ostavku FOTO: YouTube/Partzan BC printscreen Danilović ne podnosi ostavku FOTO: YouTube/Partzan BC printscreen
Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović ocenio je danas neuspehom peto mesto reprezentacije na Svetskom prvenstvu i da se odluke za budućnost neće olako donositi.
 
- Naravno da smo pogrešili. Nije debakl, ali je neuspeh - rekao je Danilović na konferenciji za novinare u Beogradu.
 
Muška košarkaška reprezentacija Srbije zauzela je peto mesto na svetskom šampionatu u Kini.
 
Danilović je govorio o mnogim temama, poput izbora novog selektora i navodnih sukoba tokom prvenstva.
 
Aleksandar Đorđević više neće biti selektor, a Danilović je naveo da se neće žuriti u izboru novog.
 
- Na tome je da razmislimo narednih mesec, dva. Ne treba seći preko kolena. Savez je vrlo stabilan. Videćemo pa ćemo reći. Bilo bi veoma neodgovorno i neozbiljno da dva dana posle prvenstva kalkulišemo sa raznim imenima - kazao je Danilović.
 
On je naveo da "još niko nije kontaktiran" od potencijalnih selektora, poput Saše Obradovića i Igora Kokoškova.
 
Danilović je rekao da će on doneti konačnu odluku u izboru selektora.
 
- Ja ću da presečem - istakao je Predrag Danilović.
 
Zahvalio je Aleksandru Đorđeviću.
 
- Hvala mu u ime Saveza i lično ime na svemu što je dao srpskoj košarci kao igrač i trener. Jedan rezultat koji je neuspeh ne bi trebalo bilo kome da se objašnjava, to ne treba ni sekundu da okrnji Đorđevićevu trenersku stručnost, ni kao čoveka - rekao je predsednik Saveza.
 
Upitan da li će on podneti ostavku, Danilović je glasno, jasno i kratko rekao: "Ne!"
 
Novinari su ga pitali i da li se plaši za budućnost srpske košarke, s obzirom na loše rezultate svih reprezentativnih selekcija ovog leta.
 
- Niko od nas nije pretplaćen na bilo kakvu medalju. Poslednjih godina su dečaci i devojčice donosili medalje. Ne svaljujem krivicu ni na koga. Cilj je pravljenje igrača za seniorsku reprezentaciju. To je prioritet. Ako se uz to osvoji medalja, svima je dobro - rekao je Danilović.
 
Dodao je da je Savez od države ima apsolutnu finansijsku podršku za organizaciju kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre i da se nada dobijanju domaćinstva.
 
Predrag Danilović je već na početku izlaganja izjavio da nije bilo nikakvih sukoba tokom šampionata u Kini, povodom pisanja pojedinih medija da se pogrdno obraćao Đorđeviću i da je želeo fizički da se obračuna sa generalnim sekretarom Dejanom Tomaševišem.
 
- Moram da vas razočaram. Niti sam imao, niti smo imali bilo kakav konflikt, niti sam bilo šta ružno rekao bilo kome. Ako mislite da će neki izmišljenji naslovi posvađati nas trojicu, verujte mi – ćorak - rekao je Danilović.
 
On je dodao da nije želeo da se obraća medijima tokom samog Svetskog prvenstva.
 
- Svako moje obraćanje tokom bilo kog prvenstva bi bilo narušavanje autoriteta selektora, tumačilo bi se da radim iza leđa selektora, u ovom slučaju Đorđevića, sutra nekog drugog. Imam dovoljno iskustva, dovoljno sam pametan, da znam da takve stvari ne treba da se rade - naveo je Danilović.
Sportski žurnal, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: