Đoković lagano, sledi Istomin

Nacionalni sport - Sreda 15.01.2014 - 07:59

Novak Đoković plasirao se u treće kolo Australijan opena, pošto je pobedio Leonarda Majera iz Argentine sa 6:0, 6:4, 6:4.

Novak Đoković Novak Đoković

Za plasman u osminu finala Novak će se boriti sa Denisom Istominom, koji je pobedio Rusa Dmitrija Tursunova 7:6 (7-3), 4:6, 6:1, 6:4.

Đoković je furiozno počeo meč, osvojio je prvih osam gemova, a zatim je do kraja drugog seta lagano sačuvao brejk viška.

Najjači otpor Majer je pružio u trećem setu, i Novak je počeo da oseća negativni uticaj velike vrućine, pa se pomalo i unervozio. Ipak, u devetom gemu Majer ga je ’pogurao’ sa dve duple greške, što je uz vrhunski ritern Đokovića bilo dovoljno za brejk, ubrzo i meč.

Ukupno, Novak je upisao 30 vinera i 11 neiznuđenih grešaka, dok je Majer imao 14 direktnih poena i 39 grešaka.

-Zadovoljan sam igrom, bilo je bolje nego u prvom meču, nadam se da ću nastaviti da podižem nivo igre kako turnir bude odmicao- rekao je Novak i prokomenarisao je vrućinu:

"Sazreo sam fizički, promenio sam neke stvari u načinu ishrane i u životu, što mi pomaže da lakše podnosim vrućinu nego u prošlosti. Sada je bilo teško vreme, ali to ne može da se promeni.

Sećam se da sam 2009. predao Rodiku zbog vrućine i srećan sam što sam napredovao u tom smislu“.

Denis Istomin, Novakov naredni rival, ima 27 godina i trenutno je 49. na ATP listi. U karijeri je zaradio skoro tri miliona dolara, ali nema nijednu titulu.

Sa Đokovićem se sastao tri puta i – 2010. baš u Melburnu bilo je 6:1, 6:1, 6:2 za srpskog tenisera, godinu dana kasnije u Majamiju je bilo 6:0, 6:1, a najjači otpor Istomin je pružio prošle sezone u Montralu, kada je bilo 2:6, 6:4, 6:4 za Novaka.

Vesna Dolonc izgubila je od Serene Vilijams, a od naših predstavnika u singlu do kraja dana na teren će izaći još Ana Ivanović.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: