Đoković: Vidim da nisam jedan od vaših favorita

Nacionalni sport - Sreda 30.09.2020 - 11:22

Najbolji teniser sveta Novak Đoković istakao je posle pobede nad Mikaelom Imerom i plasmana u drugo kolo Rolan Garosa da su mu trijumfi podigli nivo samopouzdanja.

Novak je od početka 2020. bez poraza FOTO: Getty Images Novak je od početka 2020. bez poraza FOTO: Getty Images
Novak je od početka 2020. bez poraza, što je bio šlagvort novinarima da naprave paralelu između tekuće godine i 2016, koje za Srbina imaju nekoliko sličnosti – otpočeo je sezonu trijumfom na Autralijan Openu, ostvario je veliku pobedu protiv Rafaela Nadala i sjajnu sezonu na šljaci krunisao je titulom na Rolan Garosu. 
 
„Obično ne volim da upoređujem godine zbog toga što je svaka drugačija, očigledno. Drugačija ste osoba i drugačiji igrač iako se mnogo toga čini sličnim i postoji nekoliko stvari koje bi mogle da se uporede. Ali, definitivno sam veoma samouveren. Pobedio sam svaki meč koji sam igrao ove godine, osim onog u Njujorku kada sam diskvalifikovan. Ne računajući taj, osvojio sam svaki meč“, istakao je Đoković i dodao:
 
„Ako nastavite da pobeđujete, svaka naredni trijumf povećaće nivo vašeg samopouzdanja. Uslovi koje sada imamo drugačiji su od onoga na šta smo navikli na Rolan Garosu. Svi govore o tome – loptice, šljaka, hladno vreme. Sve to utiče na igru, naravno. Ali, mislim da to prilično odgovara mom stilu igre. Zapravo sam zaista uživao na terenu. Mislim da sam odlično igrao. Bilo je nekoliko grešaka, ali sve u svemu mislim da je moja igra tu. Fizički, mentalno i emotivno sam spreman da odem u završnu fazu turnira. Nadam se da ću imati još jednu uspešnu godinu u Parizu. Ostvario mi se san te 2016, kada sam osvojio jednu titulu na Rolan Garosu u karijeri. To je bila dugo očekivana titula“.
 
Upitan da li je mislio o Njujorku od kada je stigao u Pariz, 33-godišnjak je kazao:
 
„Nema tragova od Njujorka u mojoj glavi. Prevazišao sam taj događaj i ne mislim o njemu. Mislim da sam odlično startovao dobivši prvi set 6:0. To je najbolji mogući način da se započne učešće na Gren slemu. To je upravo ono što nameravam, da igram jakim intenzitetom. Videli ste da je bilo nekoliko iznenađenja u prvom kolu. Medvedev je ispao i još neki veliki igrači. To vam dovoljno govori o uslovima i o tome da je veoma zahtevno za vrhunske igrače, pogotovo za one koji se smatraju favoritima i od kojih se očekuje da pobede. Zbog toga mislim da su uvodne runde krucijalne“.
 
Italijanski novinar Ubaldo Skanagata, koji je srpskoj javnosti poznat po čuvenom presu iz 2019. posle finala Australijan Opena, ali i po tome što je zaspao na Nadalovoj konferenciji za medije, upitao je Đokovića da li, s obzirom na to da uvek o svemu promisli, duge i iscrpne odgovore daje iz poštovanja prema pitanjima koja mu postavljaju, ili zbog toga da bi na kraju morao da odgovori na manje njih i potom je konstatovao da je Srbin pametan. Novak mu je uz osmeh odgovorio rečima:
 
„Pa, hvala. Shvatiću to kao kompliment. Pokušavam da vam dam materijal. Ne vidim vas uživo, zbog čega nije lako da komuniciramo na ovaj način, ali pretpostavljam da je ovo nešto što moramo da prihvatimo kao trenutnu realnost. Ne znam kako da razumem ovo što ste me upravo pitali jer ne znam da li jeste ili niste zadovoljni mojim odgovorima. Ako želite da oni budu kratki – biće. Recite mi vi, Ubi. Znate da ste jedan od mojih favorita, pa mi kažite šta biste želeli“. 
 
Novinar je odgovorio da ponekad preferira kraće odgovore, kada nema potrebe za dugim, da bi Novaku mogao da postavi više pitanja. 
 
„Kao što sam vam rekao, vi ste jedan od mojih favorita, ali vidim da ja nisam jedan od vaših. U pozadini vidim dva poznata lica koja definitvno nisu moja“, zaključio je Novak uz osmeh misleći na Rodžera Federera i Rafaela Nadala.
 
N1 info, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: