Đokovićeva titula za Srbiju i BiH!

Nacionalni sport - Nedelja 18.05.2014 - 19:15

Novak Đoković osvojio je turnir iz Masters 1000 serije u Rimu, pošto je savladao prvog tenisera sveta Rafaela Nadala sa 4:6, 6:3, 6:3.

Novak Đoković Novak Đoković

To je treći put u karijeri da je Novak osvojio trofej u "večnom gradu", posle 2008. i 2011. godine.

Takođe, Đoković je došao do 44. trofeja u karijeri, a 19. iz Masters serije. Posle meča Novak je na kameri napisao: “Ovo je za Srbiju i Bosnu“, a docrtao je i srce. Ovo je prvi Đokovićev trofej sa Borisom Bekerom u loži.

U prvom setu vetar je smetao obojici tenisera, a Novak je na početku mnogo grešio, prevashodno po dužini, i Nadal je zasluženo stigao do duplog brejka viška (4:1).

Đoković je imao odgovor, približio se na 4:3, došao je do tri nove vezane brejk šanse, ali nekoliko grešaka i Nadalova dobra igra sprečile su preokret. Tada se videlo da je set gotov i Španac je bez problema osvojio poslednji gem na svoj servis za 6:4.

Novak je početkom drugog seta vidno digao nivo igre i počeo je više da ulazi u teren – najviše je forhendom diktirao ritam, a ritern je u potpunosti proradio. Vodio je Đoković sa 3:1 i 40:0, ali je Nadal iskoristio njegov pad koncentracije i vratio brejk.

Ipak, u šestom gemu Novak je odigrao sjajan poluvolej, jedan od odličnih poteza na mreži u ovom finalu, a zatim je napravio ključni brejk i ubrzo izjednačio u setovima.

Slično kao prošle godine na Rolan Garosu, Đoković potpuno pušta ruku početkom odlučujućeg seta, proradila je bekhend paralela i Novak je napravio brejk.

Pri rezultatu 2:0 Đoković je imao dve brejk lopte, ali Španac je zaigrao agresivnije kada je bio sateran uza zid i "preživeo" je taj gem.

Činilo se da će se ponoviti scenario iz Pariza kada je Nadal u šestom gemu vratio brejk, ali Novak nije tako razmišljao – i dalje se savršeno nameštao i diktirao igru forhendom, što je za posledicu imalo ribrejk za 4:3.

Tri vinera i as za 5:3, a onda izvanredni riterni u devetom gemu donose Đokoviću dve vezane meč lopte. Prvu je propustio, ali ne i drugu za veliku pobedu.

Srpski teniser imao je 46 vinera i 30 neiznuđenih grešaka, dok je Nadal upisao 15 direktnih poena i 27 grešaka.

U konkurenciji parova titulu su osvojili Nenad Zimonjić i Daniel Nestor.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: