Dokumentarac o legendarnom Džaji

Nacionalni sport - Ponedeljak 12.02.2018 - 08:10

U Jugoslovenskoj kinoteci u Beogradu sutra će u 20 sati biti prikazan film novinara Sabahudina Topalbećirevića „o fudbaleru, direktoru, predsedniku i zatvoreniku Draganu DŽajiću, u kojima je nekadašnji as i funkcioner Crvene zvezde otkrio i detalje o kojima ranije nije govorio.

„Džajić – Stazama šampiona“ N1 printscreen „Džajić – Stazama šampiona“ N1 printscreen

Emotivna priča o jednom od najboljih jugoslovenskih fudbalera svih vremena, njegovim počecima, uspesima i teškim životnim iskušenjima ekranizovana je u dokumentarcu „Džajić – Stazama šampiona“, ispod kojeg stoji autorski potpis novinara Sabahudina Topalbećirevića.

Iza zanimljivog biografskog projekta produkcijski je stala Al Jazeera Balkans, a njen novinar je nagrađen na 6. Međunarodnom festivalu sportskog filma prošlog leta, uz obrazloženje da je „hrabro začeprkao i po „drugoj strani medalje'“ i doneo autentičnu bolnu priču o stradanju velikog asa u kovitlacu interesa vinovnika novokomponovanog društva“.

Danas, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: