Đorđević: Računam na sve NBA igrače

Nacionalni sport - Subota 17.05.2014 - 11:05

Selektor srpskih košarkaša Aleksandar Đorđević potvrdio je za "Večernje novosti“ da računa na sve naše igrače koji igraju u NBA ligi.

Aleksandar Đorđević Aleksandar Đorđević

Đorđević je za istakao da će zajedno sa Dejanom Bodirogom odlučiti kada će biti objavljen spisak 18 igrača za pripreme za Svetsko prvenstvo, a da prati 35 igrača. Selektor je takođe istakao da se pored njihovih igara prati i njihovo ponašanje, odnos prema svim obavezama i prema medijima.

Međutim, poslednjih dana u centru pažnje se našao košarkaš Golden Stejt Voriorsa Ognjen Kuzmić, koji je rođen u Doboju, a koji je odlučio da igra za Srbiju.

- Ognjen je u razgovoru sa mnom izrazio želju da igra za Srbiju, što mi je drago. Pratio sam mnogo njegovih utakmica u Razvojnoj ligi. Izuzetno interesantan igrač, s obzirom na poziciju koju igra, na način kako igra i na njegove atletske sposobnosti. Nedostaju mu iskustvo i velike utakmice, ali je igrač vredan truda i rada oko njega. Razgovarao sam sa Golden stejtom, plan je da se sretnem sa čelnicima kluba i novim trenerom Stivom Kerom, ako ne u SAD, onda na Evrokampu u Trevizu, a počeli smo da sastavljamo zvaničan dopis Voriorsima za saradnju, jer imamo dvojicu igrača u Ouklendu. Naravno, i sa Nemanjom Nedovićem sam više puta razgovarao - naglasio je Đorđević.

Đorđević je istakao da posebno računa na Miroslava Raduljicu, koji je pružao odlične partije ove sezone u dresu Milvoki Baksa.

- Sa Milvokijem sam u direktnom kontaktu. Miroslav je, naravno, jedan od momaka na koje apsolutno računamo. Prošao je sve mlađe selekcije, osvajao sa njima medalje, bio član seniorske reprezentacije koja je, takođe, osvojila medalju. Kažem, pratimo sve momke i ne odustajem ni od jednog od njih. Na nama je da se izborimo za njih, za njihov odnos prema reprezentativnom dresu, da radimo sa njima u svakom pogledu. Srbiji je u interesu da ima što više igrača u najvećim ligama i najkvalitetnijim ekipama - istakao je Đorđević.

Đorđević je prokomentarisao i priznanje koje je dobio Bogdan Bogdanović, za "Zvezdu u usponu“ Evrolige, kao i povratak Vladimira Lučića u tim Valensije, sa kojom je osvojio Evrokup.

- Izuzetno priznanje za Bogdana, koji već drugu godinu igra na tom novou, ne samo u klubu. Možda ćemo mu promeniti ulogu u odnosu na prošlo leto u nacionalnom timu, ali mislim da i on od sebe očekuje više - rekao je Đorđević, "Lučić je izuzetno bitan za hemiju ekipe, ulazi sa klupe i unosi energiju požrvtovanošću. Jedan je od najboljih igrača na kontinentu u toj ulozi. Njih dvojica su igrači na koje ozbiljno računam“.

Reprezentacija Srbije će na Svetskom prvenstvu u Španiji, koje se igra od 30. avgusta do 14. septembra, igrati u grupi A sa Španijom, Francuskom, Brazilom, Egiptom i Iranom.
 

B92, VEČERNJE NOVOSTI, OK RADIO,

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: