Dragović pogodio sedam trojki, Jelovac odličan protiv Sijene

Nacionalni sport - Ponedeljak 18.03.2013 - 08:32

Jedan od igrača koji je, bez dileme, obeležio minulo kolo u Palakanestru je srpski internacionalac Nikola Dragović, najzaslužniji za trijumf njegovog Avelina u gostima protiv Anđeliko Bjele, rezultatom 77:72. Član „zlatne“ reprezentacije Srbije sa Univerzijade 2011. godine u Kini, meč je završio kao najefikasniji u redovima ekipe sa juga Italije, sa 25 poena, uz sedam ubačenih trojki iz devet pokušaja! U statističke kolone ugradio je i devet skokova za indeks korisnosti 31, četvrti najbolji u ovoj rundi italijanskog prvenstva.

Avelino je tako ostvario izuzetno važnu pobedu u borbi za opstanak, osmu u sezoni, uz 14 poraza, a isti učinak imaju Bolonja i Montegranaro. Bjela je poslednja sa samo pet trijumfa.

Šestostruki uzastopni prvak Italije, Sijena Montepaski, poražena je drugi put u samo nekoliko dana. Posle evroligaškog neuspeha protiv Olimpijakosa, Bobi Braun i družina izgubili su utakmicu i protiv Kazerte u gostima - 64:72. Veliki doprinos pobedi domaćeg tima dao je i bivši krilni igrač Mega Vizure i Crvene zvezde Stevan Jelovac. On je meč završio sa 13 poena i bio je drugi strelac ekipe. Upisao je i devet skokova. U redovima poraženog tima iz Toskane Aleksandar Rašić je za 12 minuta u igri postigao tri poena.

Neprimetan je u ovoj rundi bio i bivši bek Hemofarma i Partizana Danilo Anđušić. On je u važnoj pobedi za opstanak Bolonje nad Ređo Emilijom (82:74), za četiri minuta bio bez poena.

Na tabeli italijanskog šampionata lidersku poziciju preuzeo je Sasari, rival Zvezde iz Evrokupa. Ekipa sa Sardinije je upravo trijumfom u derbiju kola nad Varezeom (76:75), preuzela od istog rprotivnika čeono mesto. Obe ekipe imaju učinak 18-5.

sportal.rs

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: