Iliev odgovorio Terziću - Ne kroji se istorija kako neko hoće

Nacionalni sport - Četvrtak 07.10.2021 - 12:33

Sportski direktor crno-belih odgovorio generalnom direktoru crveno-belih.

FOTO: YouTube/Screenshot FOTO: YouTube/Screenshot
Nakon što je generalni direktor Crvene zvezde rekao da je Zvezda motor srpskog fudbala i crno-beli ne smeju da se stavljaju u isti koš sa njima, sportski direktor Partizana Ivica Iliev imao je šta da poruči.
 
Komentari Terzića na crno-beloj strani Topčiderskog brda nisu shvaćeni kao realistični, prenosi Mondo.
 
Činjenica da se u Humskoj u 12 od prethodnih 18 sezona igrala grupna faza UEFA takmičenja, kao i da su crno-beli prvi stizali do učešća u Ligi šampiona i Ligi Evrope, jasan su razlog zbog kojeg u Partizanu nisu želeli da prećute izjavu Zvezdana Terzića.
 
Ivica Iliev je uzvratio generalnom direktoru Zvezde, navodeći podatke kao razlog za to.
 
"Izuzetno poštujem Terzića, uvažavam Crvenu zvezdu i njene navijače, ali hajde da baratamo činjenicama, a ne da pričamo paušalno. Reći ću vam tačno procente koliko ko vuče u poslednjih pet godina: Zvezda 52 odsto, Partizan 33 odsto i ostali klubovi 15 odsto. To je činjenica", počeo je Iliev u izjavi za "Informer".
 
Srbija se ove sezone bori da od 2023. godine ima dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona, za šta će joj biti potrebno da do kraja sezone ostane među 15 najboljih liga Evrope. Iliev objašnjava zbog čega se srpski fudbal za taj uspeh bori tek sada.
 
"Niko da se zapita zbog čega nismo bili ranije među 15 najboljih. Zbog toga što je ranijih godina vukao Partizan, a Zvezde nigde nije bilo. Ne kroji se istorija onako kako nekom odgovara. Iz Zvezde, kad im odgovara, pričaju o istoriji u poslednjih pet godina, a kad im odgovara drugačije, onda pominju šta je bilo pre 30 godina. Jasno mi je da Terzić brani interes Zvezde, ali kad to radi, dobro bi bilo da ne omalovažava druge i da barata činjenicama umesto što se dodvorava navijačima", poručio je Ivica Iliev.
Mondo, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: