Istorijska prilika za polufinale

Nacionalni sport - Ponedeljak 08.02.2016 - 08:35

Reprezentacija Srbije u futsalu u ponedeljak protiv Ukrajine u Areni (18.30 č) u četvrtfinalu 10. evropskog prvenstva.

Može li Srbija do polufinala? Foto: N. Negovanović Može li Srbija do polufinala? Foto: N. Negovanović

Nepunih 48 sati nakon najveće pobede u istoriji srpskog futsala, našu reprezentaciju čeka mnogo važnija utakmica.

U četvrtfinalu Evropskog prvenstva u beogradskoj Areni, Srbija će protiv Ukrajine (18.30 č, RTS) igrati za svoj prvi plasman među četiri na velikim takmičenjima.

Nikada mu nije bila bliže.

Susret sa Portugalijom (3:1) bio je takav da će se o njemu dugo pričati kako god da se završi turnir, ali Kocić i drugovi sada moraju da misle samo o šansi koju ova generacija možda više neće imati.

Bitka sa Portugalcima je i bila značajna zbog toga što je za rivala u borbi za polufinale donosila Ukrajinu, a ne glavnog favorita za titulu Španiju, i istorijska prilika pred 11.000 navijača Srbije ne bi smela da se propusti.

Ukrajinci su u subotu u svom 13. uzastopnom porazu od Španaca (1:4) držali 0:0 do 20. minuta, pa drugi put kapitulirali u 30. kada su zaigrali sa igračem-golmanom.

O tradiciji Ukrajine u futsalu govore dva zvanja vicešampiona Evrope (2001. i 2003.), jedno četvrto mesto (2005.) i igranje četvrtfinala na prethodna tri evropska prvenstva, ali ovoga puta je i oslabljena.

Zbog povrede nije došao njen vodeći strelac iz prethodnog perioda Bilocerkevič.

- Ukrajina uopšte nije loša ekipa. To se videlo i u njenoj utakmici protiv Španije.

Ali, reprezentacija Srbije ima veliko srce i, uz podršku pune Arene, verujem da ćemo doći do polufinala - rekao je Slobodan Rajčević, strelac prelomnog gola protiv Portugalije, za vođstvo od 2:1 nepuna četiri minuta pre kraja.

Trio Kocić - Rajčević - golman Aksentijević godinama je sa kragujevačkim Ekonomcem ostajao na korak od plasmana među četiri najbolja evropska kluba.

Da su spremni da tu granicu pređu sa nacionalnim timom sva trojica su pokazala protiv Portugalije, a ovaj poslednji prikazao možda i najbolju partiju u dresu reprezentacije.

- Ovo je za mene bila utakmica života. Verujte mi, uživao sam. Dobro smo počeli, a onda nema napora, uz publiku koja vas nosi.

Pobedili smo, realno gledano, bolju ekipu, ali to nije bila u ovom trenutku - izjavio je Miodrag Aksentijević.

Pored uspeha Srbije, subotnje veče je obeležio portugalski as Rikardinjo čiji je gol za 1:1, posle duela sa Pršićem, na Uefinom sajtu okarakterisan kao možda i najbolji pogodak svih vremena.

- To je verovatno najbolji gol koji sam video u karijeri.

Pre utakmice smo se pitali ko li će od nas da osvane na Jutjubu, kako se to stalno dešava kada igrate protiv Rikardinja.

Ovoga puta je to bio Pršić, ali sve je to normalno - konstatovao je Rajčević.

Posle susreta Srbije i Ukrajine, Rikardinjo će u derbiju četvrtfinala predvoditi Portugaliju protiv Španije (21 č).
 

Politika, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: