Još jedna pobeda Zvezde (VIDEO)

Nacionalni sport - Ponedeljak 18.02.2013 - 09:30

Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su novu pobedu na pripremama u Antaliji.

Crveno-beli su na terenu hotela "Kalista" savladali trenutno šestoplasirani tim na tabeli rumunskog šampionata, ekipu Petrolula sa 3:2. Trener Aleksandar Janković može da bude zadovoljan efikasnošću svojih pulena, ali i zabrinut zbog dva primljena gola u kratkom vremenskom roku, posle vođstva od 3:0. Tokom priprema u Antaliji crveno-beli su ostvarili sve pobede na kontrolnim mečevima izuzev protiv Esbjerga, kada su poraženi sa 2:1.

Na predlog Crvene zvezde meč između srpskog i rumunskog tima počeo je minutom ćutanja kojim je odata počast preminulom novinaru Sportskog žurnala Draganu Panteliću.

Prvih 45 minuta Beograđani su rešili u svoju korist vođstvom od 2:0, a oba pogotka postigao je Darko Lazović. Crveno-beli su dominirali na terenu, stvarali šanse, dok Rumuni u prvom poluvremenu gotovo da nisu zapretili Bajkoviću.

Na startu duela Zvezda je stvorila nekoliko prilika. Prvo je u petom minutu Milijaš šutirao glavom posle kornera koji je izveo Lazović, ali je golman Bornesku odbranio. Deset minuta kasnije crveno-beli su poveli. Posle duplog pasa Mudrinskog i Lazovića, ispala je čitava odbrana Rumuna, a onda je Čačanin izbio sam pred golmana Borneskua i zatresao mrežu. Čuvar mreže Petrolula je uspeo da zakači loptu na putu ka golu, ali nedovoljno da bi sprečio pogodak.

U 27. minutu Beograđani su udvostručili prednost, ponovo je strelac bio Lazović. Crveno-beli su istrčali visok presing na polovini rivala, što rezultiralo da Lazović oduzme loptu na nekih šest metara, a onda je snažnim udarcem smesti pod prečku. Sedam minuta kasnije Petrolul je ostao sa desetoricom, pošto je njihov fudbaler zaradio drugi žuti karton zbog prigovora. Iako se očekivalo da Rumuni nemaju pravo zamene, pošto pravila kažu da se kartoni zbog prigovora ne praštaju, kasnije su im ukrajinske sudije dozvolile da na teren uđe novi igrač.

Do kraja prvog poluvremena Luka Milivojević je u dva navrata pripretio, nogom pa glavom, ali promene rezultata nije bilo.

Na startu drugog dela Rumuni su zaigrali nešto angažovanije, ali su prvi do gola ponovo stigli crveno-beli. Posle deset minuta u drugom poluvremenu Mudrinski je postigao treći gol za Zvezdu. U akciji su učestvovali Lazović i Kasalica, a crnogorski reprezentativac je centaršutom po zemlji pronašao napadača crveno-belih, koji je uklizao i loptu ubacio u mrežu.

Petrolul je smanjio u 65. minutu Petković je napravio prekršaj u kaznenom prostoru nad Bokilom, a arbitar Bojko je kontakt prestrogo okarakterisao i dosudio jedanaesterac, posle kog je rumunski tim postigao pogodak. Strelac je bio Grozav. Petković je zbog prekršaja zaradio direktan crveni karton, pa je umesto njega na terenu od tog momenta igrao Mladenović. Tri minuta kasnije i Milivojević je "pocrveneo", pošto je načinio dva gruba starta u razmaku od tri minuta. Umesto njega, u igru je ušao Garido.

U 73. minutu Petrolul postiže novi pogodak, Bokila je smanjio na 3:2. Napadač Petrolula je dobio loptu na ivici kaznenog prostora, izdržao duel sa čuvarom Spajićem i sa nekih 14 metara matirao Bajkovića. Osokoljeni sa dva pogotka u kratkom intervalu, Rumuni su nastavili sa terenskom inicijativom i desetak minuta pre kraja stvorili dve nove prilike za gol, ali je oba udarca odličnom intervencijom zaustavio Bajković.

U drugom poluvremenu Zvezda nije imala previše izglednih prilika, a gol Rumuna pokušali su da ugroze Savićević, Lazović i Mikić, ali njihovi udarci nisu završili u mreži.

Crvena zvezda - Petrolul 3:2

Teren hotela "Kalista"
Sudije: Bojko, Bolodin i Andrejev (svi iz Ukrajine)
Strelci: Lazović 15, 27, Mudrinski 55 – Grozav 65. p,Bokila 73
Crveni kartoni: Petković 65, Milivojević 68 - Giljerme 34

Crvena zvezda: Bajković, Mikić, Spajić, Pantić, Petković (od 65. Mladenović), Milijaš, Milivojević (od 68. Garido), Lazović, Kasalica, Savićević (od. 60 Kadu), Mudrinski.
Trener: Aleksandar Janković.

Petrolul: Bornesku, Alkenat, Alveš, Enca Jamisa, Gilerme, Hoban, Parinesku, Da Silva, Junes, Morar i Bokila.

 

 

sportal.rs

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: