JSL: Partizan šampion? (VIDEO)

Nacionalni sport - Ponedeljak 18.03.2013 - 09:07

OFK Beograd 2:0. Crno-beli imaju 11 bodova prednosti nad Crvenom zvezdom. Da li je prvenstvo rešeno? Pogledajte golove i šanse.

Da li je 17. marta, 11 kola pre kraja prvenstva, rešeno pitanje šampiona?

Istorija kaže da jeste, uprkos činjenici da su još 33 boda u igri.

Prvo je u nedelju Crvena zvezda poražena od Radničkog u Nišu, a onda je Partizan zabeležio 15. uzastopnu pobedu nad OFK Beogradom i pred 8.000 svojih navijača praktično proslavio šestu titulu u nizu, a 25. u istoriji kojom će se (ili bi se) crno-beli izjednačili sa "večitim rivalom".

Razlika je 11 bodova pred pauzu u prvenstvu zbog obaveza "orlova" u Zagrebu i Novom Sadu. Nedostižno.

U meču 19. kola Jelen Superlige, a 116. gradskom derbiju između crno i plavo-belih: Partizan - OFK Beograd 2:0 (0:0). Desetu pobedu u isto toliko mečeva ove sezone u Humskoj (33:4), a četvrtu ovog proleća bez primljenog gola (9:0), obezbedili su pogocima Aleksandar Mitrović u 49. i Predrag Luka u 59. minutu.

Prvi gol, i to veoma lep, posle solo akcije postigao je mladi Mitrović, kada je ukrao loptu rivalima na levom krilu, a onda lažnjakom "polomio kičmu" Danijelu Gašiću pa sa roglja peterca plasirao loptu pod prečku nemoćnog Lukača.

Bio je to sedmi Mitrovićev gol u prvenstvu, a 12. u sezoni!

Deset minuta kasnije - 2:0! I drugi gol Predraga Luke od dolaska iz Rada, a asitirao mu je Nemanja Kojić, koji je do sada postigao tri gola. Kojić se "izvukao" na levo krilo i praktično ne gledajući prebacio loptu slabijom, levom nogom na "drugu" stativu gde je u punom trku bio Luka.

"Poklonio" se i poslao loptu glavom u mrežu Lukača, koji je ostao "ni tamo-ni vamo".

Golu Luke radovao se i reprezentativac Srbije i jedan od aduta Siniše Mihajlovića na "Maksimiru" i "Karađorđu", Radosav Petrović.

Pročitajte izveštaje sa ostalih utakmica 19. kola, rezultate, strelce i tabelu.

Posle nove pobede "Parnog valjka" nad "romantičarima", ukupan skor je 66-28-22 u korist crno-belih, dok su plavo-beli poslednji put pobedili 9. septembra 2006. godine i to u Humskoj (0:1), golom Aleksandra Kolarova.

Tim Zorana Milinkovića očajno je počeo i večeras nastavio prolećni deo prvenstva, u ligi uzeo je bod od mogućih 12 uz jedan postignut gol za 360 minuta, a prošle srede "romantičari" su u Novom Sadu poraženi od Vojvodine "samo" 1:0, u utakmici koju je rešio Abubakar Oumaru, a sjajni čuvar mreže OFK Beograda Milan Lukač sprečio da "lale" slave ubedljivu pobedu.

Neverovatno, OFK Beograd je jesenji deo prvenstva završio sa tri prvenstvene pobede i jednom u Kupu, protiv Crvene zvezde.

Milinković pored ranije povređenih Dragana Bogavca i Aleksandra Paločevića iz za sada nepoznatih razloga u Humskoj nije "skinuo" standardne Petra Grbića, Veseljka Trivunovića i Predraga Pavlovića. Zašto, to (za sada) nikome nije jasno.

U narednom kolu OFK Beograd dočekuje Slobodu, pa ide na noge Vojvodini, dok Vermezovićev tim igre dve uzastopne utakmice u gostima, prvo protiv Hajduka u Kuli, a potom protiv Slobode u Užicu.

 

Mondo

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: