Junak Srbije u Luksemburgu: Namučili su nas, ali bitna je pobeda

Nacionalni sport - Nedelja 10.10.2021 - 14:01

Jako teška utakmica, namučili su nas, ali najbitnije je da smo pobedili, kao i da nismo primili gol, izjavio je srpski fudbalski reprezentativac Dušan Vlahović, strelac za pobedu protiv Luksemburga (1:0).

FOTO: Screenshot FOTO: Screenshot
"U ovakvim utakmicama je najbitnije da pobediš, kada se mučiš i dok smo bili u egalu. Svaki bod je važan jer može da bude presudan u borbi za Mundijal", rekao je Vlahović.
 
Mladi golgeter dodao je da se cilj ne menja - pobede u svim mečevima do kraja kvalifikacija.
 
"Nema šta da kalkulišemo, potrebno nam je šest bodova da odemo na Mundijal i učinićemo sve da tako i bude", poručio je Vlahović.
 
Reprezentacija Srbije je posle mnogo muka uspela da pobedi Luksemburg u gostima, 0:1 golom Dušana Vlahovića, čime su šanse "orlova" da odu na Svetsko prvenstvo kao prvi u grupi osnažene, jer su upravo sa čelne pozicije smenili Portugalce, koji imaju meč manje.
 
Na tabeli grupe A sada vodi Srbija sa 14 bodova i utakmicom manje od prvih pratilaca, drugi je Portugal sa 13, a Luksemburg je treći sa šest. Iza njega su Republika Irska sa pet bodova, te Azerbejdžan sa jednim.
 
Na Svetsko prvenstvo čiji je domaćin Katar 2022. godine direktno ide pobednik svake evropske kvalifikacione grupe, dok će deset drugoplasiranih timova, uz dva iz Lige nacija, igrati baraž. On će se odvijati kroz "tri staze", u kojoj će po četiri učesnika, uz polufinale i finale, odlučivati ko će na Mundijal.

 

Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: