Lebron odveo Lejkerse u veliko finale posle 10 godina

Nacionalni sport - Nedelja 27.09.2020 - 13:06

Los Anđeles Lejkersi plasirali se u veliko NBA finale, pošto su u petoj utakmici finala zapadne konferencije savladali Denver Nagitse 117:107.

Lebron  meč završio sa 38 poena, 15 skokova i 10 asistencija Lebron meč završio sa 38 poena, 15 skokova i 10 asistencija
Prva četvrtina bila je izjednačena a Lejkersi su na kraju nje imali tri poena prednosti. Međutim, Nikola Jokić je već do rane faze druge deonice imao tri faula, češće morao na klupu i to je ekipa iz Grada anđela umešno koristila da dođe do dvocifrene prednosti.
 
Najveću prednost Lejkersi su imali u trećoj četvrtini - +16 i delovalo je da je finale već tada blizu. Ali Denver sjajno igra od tog trenutka, Grent se pojavljuje kao tajni adut, a pridružuje mu se i Marej i Nagetsi u finišu četvrtine dolaze do izjednačenja - 84:84. Ipak, Entoni Dejvis pogađa trojku na kraju treće četvrtine, a u poslednjoj deonici Denver nije uspevao da se primakne bliže od tih tri poena. Na kraju, na krilima sjajnog Lebrona Džejmsa, koji je stigao do tripl dabla, Lejkersi se odlepljuju i overavaju veliko finale, prvo posle ravno 10 godina.
 
Već pomenuti Lebron Džejms meč je završio sa 38 poena, 15 skokova i 10 asistencija, dok ga je pratio Entoni Dejvis sa 27 poena, a Karuzo i Grin meč su završili sa po 11 poena. Na drugoj strani Nikola Jokić je postigao 20 poena, koliko i Grent, a Srbin je imao i sedam skokova i pet asistencija. Džamal Marej je meč završio sa 19 poena, a Pol Milsap sa 13.
 
Lejkersi će se u finalu sastati sa pobednikom finala Istoka a tamo Majami vodi 3:2 protiv Boston Seltiksa. Poslednju titulu osvojili su 2010. kada su igrali poslednji put u finalu, a tada je pobeđen upravo Boston.
 
N1 info, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: