Marijan Vajda: Može Nole kao 2011.

Nacionalni sport - Nedelja 24.02.2013 - 12:03

Član stručnog štaba Novaka Đokovića, Marijan Vajda uveren da bi najbolji srpski teniser mogao da ponovi godinu iz snova.

 

Novak Đoković je 2011. godine poharao teniski svet. Gotovo da je osvojio sve što se može osvojiti, domogao se prvog mesta.
 
Naredne godine došlo je i do očekivanog "zamora materijala", ali je ovu godinu počeo trijumfalno.
 
Njegov dugogodišnji trener Marijan Vajda smatra da bi ova opet mogla da bude TA godina.
 
"Novak je odlično počeo sezonu i stekao mnogo samopouzdanja posle trijumfa u Melburnu. Stvarno veruje da može da igra na svim turnirima kao 2011. Očigledno ne smemo mnogo da gledamo unapred, prvo moramo da se skoncentrišemo na Dubai. Ali, ja mislim da je spreman za sezonu na betonu u Americi. Posle dolaze veoma važni turniri na šljaci. Njegov san je i dalje da osvoji Pariz, a sada je opušteniji, jer je sezonu počeo osvajanjem prvog grend slema. Zna da mora da bude veoma fokusiran u svakom meču", rekao je Vajda u intervjuu "Sportskom žurnalu".
 
Vajda ističe da je Đoković odlično pripremljen i u dobroj formi, i da je gladan izazova i uspeha.
 
"Jedva čeka povratak turnirima i veoma je motivisan. Željan je mečeva. Bio je težak januar u Australiji, pa je morao da se malo odmori i sada je ponovo gladan izazova. On je ispred svih konkurenata. Federer, Nadal i Marej su sada iza njega. Novak je odskočio. Psihološki je u prednosti, jer je odbranio Australijski open. Sada zna kako šta treba da uradi, a i njegova psihološka snaga je još veća", kaže Slovak.
 
Noletov san i dalje je Rolan Garos. Može li do trofeja u Parizu?
 
"Ne želim da se bavim prognozama. Želim da bude u najboljoj mogućoj formi. Zna kako da igra na šljaci, jedva čeka Rolan Garos. Ako sve bude kako treba posle četvrtfinala Dejvis kupa u Americi, ako organizuje turnire kako treba, imaće veliku priliku za trijumf", odgovorio je Vajda.
 
Prvi turnir koji Đokovića očekuje je u Dubaiju. Žreb je hteo da se Đoković na startu susretne sa Viktorom Troickim, što se Vajda baš i ne dopada.
 
"Žreb nije dobar, težak je za prvo kolo. Dva Srbina jedan protiv drugoga, nije prijatno za igranje. Naravno, ovde je svetska elita, nema lakih mečeva i mi se sada fokusiramo na prvo kolo. Ima vremena do finala...", rekao je Vajda.
 
Trebalo je da Đoković i Troicki zajedno treniraju, ali je posle žreba to otkazano. Troicki u 13 mečeva protiv Đokovića ima samo jednu pobedu - 2007. godine u Umagu.
 
Prema najavi Vajde, Đoković će odigrati celu sezonu na šljaci, osim, možda, Monte Karla.
 
"Jedino se malo kolebamo oko Monte Karla, moramo da vidimo kako će se osećati posle Dejvis kupa sa Amerikancima. Ne želim da bude premoren. Od toga će zavisiti da li će igrati u Monte Karlu. Igraće ostale velike turnire na šljaci pre Rolan Garosa, Rim i Madrid", rekao je trener prvog tenisera sveta.
Mondo

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: