Mihajlović igračima: Nemoj neko da imitira sukob Bate Mirkovića sa Jarnijem!

Nacionalni sport - Utorak 12.03.2013 - 21:03

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović poručio je svojim igračima da u Zagrebu, gde "orlovi" igraju 22. marta protiv Hrvatske odlučujući meč za plasman na Svetsko prvenstvo, nikako ne posežu za potezom poput onog kada je Zoran Mirković 1999. baš na Maksimiru uhvatio Roberta Jarnija za međunožje.

mirkovic-jarni mirkovic-jarni

"Daćemo svima do znanja kako to nikako ne bi smeli da urade. Iako je na terenu  sve moguće, mislim da u našoj reprezentaciji nema igrača koji bi naseo na provokacije", prenosi "Jutarnji list" Mihajlovićeve reči.

Čuvena scena u kojoj "Batica" hvata Jarnija nakon što je ovaj pobesneo zbog odluke sudije posle njihovog duela, ostaće večno upamćena, no strateg "orlova" zabranjuje bilo kakvo hvatanje te vrste.

"Nećemo bežati od muške igre, sme da se zaradi crveni karton, ali samo zbog eventualnog starta. Ali zbog gluposti, prigovora, udaranja igrača bez lopte, ili hvatanja, e to ne dolazi u obzir", poručio je Siniša Mihajlović.

Za one koji su, nekim slučajem, propustili čuveni detalj sa odlučujuće utakmice poslednjeg kola kvalifikacija koja je u Zagrebu te 1999. završena rezultatom 2:2 (što je Jugoslaviji omogućilo da ode na EURO2000, i to kao prva u grupi zbog remija Iraca i Makedonaca, uz eliminaciju Hrvatske kojoj je bod nedostajao za prolazak dalje), evo podsećanja kako je izgledao sukob Mirkovića i Jarnija:

Blic

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: