Niš ponovo domaćin Svetske lige za odbojkaše

Nacionalni sport - Ponedeljak 18.02.2013 - 09:43

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije igraće sa Nemačkom u hali Čair u Nišu 29. i 30. juna u četvrtom kolu Svetske lige, potvrdio za Južne vesti gradski većnik za sport Milan Pešić.

 

Posle 3 godine Svetska liga za odbojkaše se vraća u Niš, prvi put u rekonstruisanoj hali Čair, rekao je gradski većnik za sport Milan Pešić.
 
Srbija će četvrtog vikenda ugostiti Nemačku, a mečevi će biti odigrani 29. i 30. juna, dodao je Pešić.
 
U prva tri kola Grupe B odbojkaši Srbije gostuju, prvo Kubi, onda Rusiji, pa Iranu. Slede dueli sa Nemačkom u Nišu, a potom Srbija dočekuje Italiju.
 
Ove godine 18 ekipa su podeljene u 3 grupe i iz Grupe A i Grupe B će po tri selekcije obezbediti mesto na Finalnom turniru, kao i pobednik Grupe C uz domaćina turnira. Finalni turnir (8 ekipa) biće odigran od 16. do 21. jula.
 
Odbojkaši Srbije prvi put su u Svetskoj ligi bili domaćini u Nišu 2008. godine, kada su prvo igrali sa Venecuelom, a potom i sa Francuskom. Naredne godine Niš je bio domaćin mečevima Srbije i Francuske i Srbije i Južne Koreje. Godine 2010. Niš i hala Čair su ugostile Srbiju i Kinu, a nakon toga je usledila rekontsrukcija hale Čair.
Južne vesti

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: