Novak na novom saslušanju: Kreće završni čin borbe za Australijan open

Nacionalni sport - Petak 14.01.2022 - 12:34

Novak Đoković za sada ne ide u pritvor posle nove odluke o odbijanju vize za Australiju, čeka ga novo saslušanje.

FOTO: Getty Images FOTO: Getty Images
Kako javljaju lokalni australijski mediji, Đokoviću je rečeno da u subotu izađe na razgovor sa službenicima za imigraciju, posle odluke ministra Aleksa Hoka da ga deportuje po drugi put.
 
Hok je išao protiv odluke suda iskoristivši svoje diskreciono pravo, a sada sledi nastavak borbe jer Đoković ima pravo na žalbu.
 
Problem je samo što je Novaku skraćeno vreme za reakciju, Australijan open startuje 17. januara, a Novaka čeka vikend za konačnu odluku, čak je i naknadno saopšteno njegovim advokatima sve u pisanoj formi.
 
Novo suđenje Novaku pred sudijom Entonijem Kelijem, koji je i prvi put odlučivao, zakazano je za 20.45 časova po australijskom vremenu, što je za 15 minuta po našem vremenu, u 10.45.
 
Sudija Keli prošao je kroz celu istoriju postupka, rekavši usput da je advokat ministra unutrašnjih poslova Kristofer Tran najavio da bi ministar za imigraciju mogao ponovo da ukine Đokovićevu vizu.
 
Keli je predložio kratku zabranu deportacije Novaka Đokovića do sutra u 16 ​​časova po australijskom vremenu, osim ako ne postoji raniji zahtev za njegovo udaljenje iz Australije. Dodao je da je Novak pozvan na saslušanje.
 
Nik Vud, zastupnik ispred Novaka, sugerisao je da bi sudija mogao da naloži da Đoković sutra bude sa svojim advokatima da pomognu u slučaju. On kaže da bi bilo "pomalo apsurdno" da se Đokoviću ne dozvoli da večeras ostane u svom smeštaju.
 
Takođe, Vud ne vidi zašto sve trajalo duže od 60 minuta. Podsetio je da bi Novak trebalo da igra u ponedeljak ili utorak i da nema mnogo vremena za odlaganje.
 
"Greška ministra je sledeća, on u obzir uzima samo mogućnost da se izazove antivaksersko raspoloženje. Proteraće se čovek koji je poznat, koji je neznatan zdravstveni rizik, postoji opcija da mu se ugrozi karijera i na tri godine da ne igra ovde. Ministar ne razmatra kakav će ovo efekat imati sa druge strane, to je nerazumno, on je samo želeo da minimizuje antivakserski sentiment", rekao je Vud, smatrajući da je ministar samo želeo da minimizuje štetu iz političkog ugla.
 
Ostalo je da se utanače detalji nastavka procesa, počela je i prepirka kada se uključio Lojd, predstavnik ministra imigracije.
 
Stiven Lojd kaže da je ministar spreman da se obavezuje da neće tražiti deportaciju Đokovića sve dok se ne donese konačna odluka.
 
Lojd kaže da iz ministarstva žele da Đoković sutra u 8 ujutro ode u imigracionu kancelariju i tada će imati mogućnost da ima uz sebe advokate. To znači da će Novak imati suočavanje večeras u 22.00 po našem vremenu. Posle toga bi mogao da se vrati u imigracioni pritvor.
 
Dugo je trajao prvi deo suđenja, advokat države Stiven Lojd saglasan je da Novak bude sa advokatima, sve dok su službenici granične policije na istom spratu, a nakon toga bi bio vraćen u pritvor.
 
Sudija je potvrdio da nema pritvora pre 22 časa po našem vremenu u petak, odnosno pritvora kod advokata. Posle toga, u zavisnosti od toka suđenja, moguć je povratak u ozloglašeni imigracioni pritvor Hotela Park, u subotu uveče.
 
Suđenje možete pratiti uživo na YouTube kanalu:
 

OK Radio, agencije

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: