Novak "preživeo" bitku s Fererom

Nacionalni sport - Petak 16.05.2014 - 19:04

Novak Đoković plasirao se u polufinale turnira iz Masters 1000 serije u Rimu, pošto je u iscrpljujućem meču savladao Davida Ferera sa 7:5, 4:6, 6:3.

Novak Đoković Novak Đoković

Za plasman u finale Novak će se boriti sa Milošem Raonićem, koji je u tri seta dobio Žeremija Šardija.

Do sada su se sastali samo jednom, prošle godine u Dejvis kupu Novak je slavio sa 7:6, 6:2, 6:2. Đoković je dobio Ferera 12. put u 17 međusobnih okršaja, a na šljaci je izjednačio skor na 2-2.

Bilo je sve samo ne lako – meč je trajao dva časa i 33 minuta, uz mnogo preokreta i dugih poena. Čas je Novak imao inicijativu, čak Ferer, a najbliži porazu Đoković je bio pri rezultatu 3:3 i 0:30 u trećem setu.

Međutim, tada je uspeo da se izvuče izvanrednom odbranom, a u narednom gemu napravio je ključni brejk. Ni poslednji gem nije bio lak, na prvoj meč lopti Đoković je odservirao duplu grešku, ali je na drugoj dočekao grešku rivala i došao do trijumfa.
 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: