Novak zaboravio na povredu, igrao svoj najbolji tenis i plasirao se u polufinale Australijan opena

Nacionalni sport - Utorak 16.02.2021 - 15:05

Branilac titule na Australijan openu srpski teniser Novak Đoković plasirao se danas u polufinale tog grend slem turnira u Melburnu, pošto je pobedio sedmog igrača sveta Aleksandra Zvereva iz Nemačke posle četiri seta, 6:7, 6:2, 6:4, 7:6.

Jači od povrede FOTO: EPA Jači od povrede FOTO: EPA
Prvi teniser sveta pobedio je posle tri sata i 30 minuta.
 
Zverev je već u prvom gemu prvog seta oduzeo servis Đokoviću, posle čega su obojica osvajali gemove na svoje servise sve do 10. kada je srpski igrač vratio brejk i izjednačio na 5:5. Posle toga teniseri su osvojili po gem i odigran je taj brejk koji je Zverev dobio sa 8:6.
 
Đoković je zaigrao mnogo bolje u nastavku, uz dva brejka poveo je sa 4:0, sačuvao je prednost i izjednačio na 1:1 u setovima.
 
Nemački teniser dobro je počeo treći set, poveo je sa 4:1, ali je prvi teniser sveta posle toga osvojio pet uzastopnih gemova i poveo u meču.
 
Zverev je u četvrtom setu poveo sa 3:1, Đoković je u petom gemu uspeo da vrati brejk za 2:3, a zatim je posle gema na svoj servis izjednačio. Obojica su posle toga osvajali gemove na svoje servise, a Đoković je u osmom gemu spasio dve brejk lopte. Takođe, u 12. gemu uspeo je da spasi brejk i set loptu i odveo je set u taj brejk.
 
Đoković je bio siguran na svojim servisima, iskoristio je drugu meč loptu 23. as udarcem na meču, dobio taj brejk sa 8:6 i obezbedio deveti plasman u polufinale u Melburnu.
 
Đoković će igrati protiv 114. igrača sveta Aslana Karaceva iz Rusije.
 
Karacev je do prvog plasmana u polufinale nekog grend slem turnira došao pobedom protiv Grigora Dimitrova iz Bugarske sa 2:6, 6:4, 6:1, 6:2. Karacev je do sada uglavnom igrao na čelendžerima.
Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: