Paraolimpijske igre u Tokiju: Novo zlato i svetski rekord strelca Dragana Ristića, Zdravko Savanović osvojio srebro

Nacionalni sport - Subota 04.09.2021 - 10:59

Obojica su osvojili odličja u disciplini vazdušna puška 50 metara, klasa SH2.

Ristić i Savanović FOTO: Paraolimpijski komitet Srbije Ristić i Savanović FOTO: Paraolimpijski komitet Srbije
Srpski paraolimpijski tim došao je u istom danu do pete i šeste medalje na Paraolimpijskim igrama u Tokiju.
 
Dragan Ristić je osvojio drugo zlato na Igrama, a Zdravko Savanović se domogao srebra u disciplini vazdušna puška 50 metara, klasa SH2.
 
Ristić je, osim zlata, upucao i svetski rekord - 252.7 krugova, dok je Savanović imao rezultat 250.1.
 
Ristiću je ovo drugo zlato u Tokiju, pošto je već bio najbolji u disciplini vazdušna puška 10 metara miks, klasa SH2.
 
Srbija sada ima dva zlata, tri srebra i jedne bronzu.
 
 
Ko je sve osvojio medalje za Srbiju?
 
U streljaštvu, medalje su osvojili Dragan Ristić - dva zlata, Zdravko Savanović srebro u disciplini vazdušna puška 50 metara, klasa SH2, a Laslo Šuranji je takođe osvojio srebrnu medalju u disciplini puška trostav u klasi SH2.
 
Bacač čunjeva Željko Dimitrijević osvojio je srebrno odličje, dok je stonoteniserkama Borislavi Perić Ranković i Nadi Matić pripala bronzana medalja posle poraza od Švedske u polufinalu.
 
Željko Dimitrijević je osvojio je srebrno odličje pošto je u bacanju čunja zauzeo drugo mesto sa bačenih 35,29 metara, što je njegov najbolji rezultat u karijeri.
 
Dimitrijević je bio odličan u svih šest serija, ali nije uspeo da nadmaši rezultat Rusa Muse Tajmazova, koji je u prvoj seriji bacio svetski rekord 35,42 metra.
 
Tajmazov je tako nadmašio Dimitrijevićev svetski rekord, a srpski takmičar je čak tri puta u Tokiju bacao bolje od prethodnog ličnog svetskog rekorda (34,71m).
 
Borislava Perić Ranković i Nada Matić nisu uspele da se plasiraju u finale, pošto su Šveđanke bile bolje u dva odigrana meča.
 
Prema pravilima takmičenja na POI, poraženi polufinalisti takođe dobijaju bronzanu medalju.
 
Borislava Perić Ranković se takmičila u Tokiju i u pojedinačnoj konkurenciji, ali je prošle nedelje poražena u četvrtfinalu od Indijke Hašmukbaj Patel.
 
Na prethodnim Paraolimpijskim igrama u Riju 2016, Perić Ranković je u pojedinačnoj konkurenciji osvojila zlatnu medalju, a u ekipnom takmičenju, takođe sa Matić, stigle su do srebra.
BBC News, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: