Partizan i 29. godišnjica evro titule: Spreman retro dres

Nacionalni sport - Petak 16.04.2021 - 14:17

Svim ljubiteljima košarke koji vole i podržavaju crno-bele, KK Partizan čestitao je obeležavanje 29. godišnjice od kada je klub postao prvak Evrope.

"Srećan 16. april svima koji slave" FOTO: KK Partizan
„Svi ljubitelji košarke koji vole i podržavaju Partizan, današnji dan obeležavaju kao praznik. Šesnaestog aprila 1992. pre tačno 29 godina, crno-beli su postali šampioni Evrope. U epskoj utakmici finala prvog izdanja Evrolige, Partizan je trojkom Aleksandra Đorđevića u smiraj meča, došao do čuvenih 71:70 protiv Huventuda. Bio je to pogodak koji je doneo najveći uspeh u istoriji naše klupske košarke“, saopštio je Partizan.
 
Tim Partizana je bio mlad. Sa svega 21,7 godina u proseku, crno-beli su tokom sezone 1991/92 odigrali samo jedan meč na domaćem terenu.
 
Sa klupe ih je predvodio mladi trener Željko Obradović koji je radio pod budnim okom profesora Aleksandra Nikolića i potpredsednika Dragana Kićanovića.
 
„Budući legendarni asovi evropske i svetske košarke, te godine nisu bili svesni onoga što danas čitav košarkaški svet zna. Nisu bili svesni da su u jednoj od najtežih godina kreirali su jednu od najlepših košarkaških priča svih vremena“, podsećaju crno-beli.
 
 
U sezoni 2021/22, trideset godina nakon najvećeg uspeha u klupskoj istoriji, košarkaši Partizana će nositi opremu posvećenu sezoni podviga koja je krunisana na današnji dan 1992. godine.
 

Nova TV, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: