Partizan i dalje može u Evroligu, Ostoja objasnio kako!

Nacionalni sport - Ponedeljak 08.04.2019 - 13:16

Nisu sve opcije iscrpljene ispadanjem u polufinalu plej-ofa ABA lige. Partizan bi mogao nazad u elitu alternativnim putem.

Perduslov je trijumf Valensije u Evrokupu FOTO: Facebook Perduslov je trijumf Valensije u Evrokupu FOTO: Facebook
Majstorica polufinala plej-ofa ABA lige između Crvene zvezde mt:s i Partizana NIS najavljivana je i kao bitka posle koje će poraženi ostati bez šansi da se plasira u Evroligu, ali izgleda da to baš i nije odgovaralo istini.
 
Predsednik KK Partizan NIS Ostoja Mijailović otkrio je za "Informer" da crno-beli još uvek nisu odustali od Evrolige i da bi povratak u elitu mogao da se dogodi već tokom jeseni.
 
"Naše šanse za Evroligu nisu još sasvim izgubljene. Postoji mogućnost da dobijemo specijalnu pozivnicu", otkrio je prvi čovek Partizana.
 
Preduslov za dobijanje specijalne pozivnice bio bi trijumf Valensije u Evrokupu.
 
"Za tako nešto potrebno je da Valensija osvoji Evrokup i tako obezbedi plasman u elitu. Partizan je godinama veoma uspešno igrao Evroligu i svakako da zaslužuje da se tamo vrati", dodao je Mijailović.
 
Ovakav scenario bi hipotetički zaista bio moguć jer bi Valensija osvajanjem Evrokupa postala četvrti španski tim koji će igrati u Evroligi, a to znači da bi jedno mesto ostalo upražnjeno jer jedna zemlja ne može da ima pet predstavnika u eliti.
 
Sa druge strane, malo je verovatno da će Evroliga uopšte uzeti u obzir da specijalnu pozivnicu pošalje ekipi iz ABA lige, a ako to čak i odluči Partizan će imati žestoku konkurenciju u poraženom finalisti i ekipi Cedevite.
sportske.net, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: