PARTIZAN: Start kakav smo želeli

Nacionalni sport - Utorak 12.03.2013 - 18:32

Trener crno-belih Vladimir Vermezović zadovoljan je igrom svoje ekipe u prva tri kola i bodovnom razlikom. Smatra da ima još mnogo prostora za napredak. Partizan očekuje prelomni period Superlige.

Vladimir_Vermezović Vladimir_Vermezović

Bolji start fudbalskog proleća crno-beli nisu mogli da požele.

Zbog odlaganja utakmice sa BSK Borčom, Partizan je za samo sedam dana odigrao tri utakmice i osvojio devet bodova. Napad se istakao sa sedam golova, dok odbrana nijednom nije kapitulirala.

Zadovoljni su svi u Humskoj, pa su igrači posle uspešno obavljenog posla u Jagodini dobili od trener Vladimir Vermezović dva slobodna dana. U utorak su opet svi bili na radnom zadatku.

"Zaslužili smo malo odmora, imali smo za sedam dana tri utakmice. S obzirom da nam je pomerena utakmica protiv OFK Beograda za nedelju, stvorio se prostor da igračima damo još jedan dan odmora. Jedino je Sale Ilić dobio još poštede, jer se umorio malo više i on neće trenirati još danas i sutra", počeo je razgovor sa novinarima šef struke crno-belih.

Vermezović je zadovoljan kako je počeo drugi deo sezone, ali smatra da zbog rasporeda najbitniji deo tek predstoji.

"S obzirom na neke prethodne sezone, kada smo malo 'štucali' u početku, start kakav se samo poželeti može. Moram da budem zadovoljan, povećali smo razliku, ali mislim da još uvek ništa nije gotovo. Očekuje nas meč sa OFK Beogradom, a posle pauze sledi serija stvarno teških utakmica. Mislim da će upravo u tom ciklusu prvenstvo da bude odlučeno".

Trener Partizana pričao je o dobrim i lošim stranama koje su crno-beli istakli u prva tri meča. Pozitivne stvari su prevladale.

"U svim segmentima ima mesta za napredak. Raduje me agresivnost ekipe, koja je na vrlo visokom nivou. Na poslednjoj utakmici smo u drugom poluvremenu malo prikočili. Nije to bilo zbog toga što smo tako planirali, već je to bila posledica treće utakmice za sedam dana, a neki igrači su odigrali svih 270 minuta. Ne zameram im, pružili su 100 posto. Generalno sam zadovoljan, međutim, uvek ima mesta za napredak".

Od tih 270 Partizanovih prolećnih minuta, izdvaja se prvo poluvreme protiv Jagodine.

"Generalno to jeste model po kojem bi trebalo da igramo. Ali, moramo da podignemo procenat realizovanih šansi na viši nivo. Ukoliko se protivniku pored takve agresivnosti da gol-dva više mnogo je lakše da se igra. Inače, dobro je igrao ceo tim i nadam se da će tako da bude ubuduće".

Strelac jedinog gola protiv "ćurana", Nemanja Kojić, imao je priliku da na početku drugog poluvremena reši pitanje pobednika. Odlučio se da sam završi akciju, iako je na drugoj strani imao potpuno slobodnog Aleksandra Mitrovića.

"Strelci su poseban soj, oni uvek žele da postignu gol, što neki put nije dobro, jer imaju boljih i lakših rešenja. Ne mogu da ga krivim. Raduje me što sam pročitao da se izvinio Mitroviću, što je nešto novo na ovim prostorima. Mislim da mu ni Mitar ne bi zamerio, a verujem da bi i on isto postupio i šutirao na gol".

Partizan je u odnosu na početak sezone i utakmicu sa Valetom u kvalifikacijama za Ligu šampiona promenjeno čak devet igrača u startnoj postavi.

Na pitanje novinara da li se boji da će u junu opet da uigrava novi tim, odnosno da ne postoji plan pravljenja tima na duge staze, Vermezović je odgovorio:

"Postoji plan na duge staze. Neki igrači koji su bili planirani da odu su napustili tim. Proces stvaranja tima ne traje mesec-dva, već malo duže. S obzirom na situaciju u kojoj živimo, odlazaka će sigurno da bude i u junu, možda i dolazaka, ali će okosnica tima ostati. Ko će otići, a ko ostati, ne zavisi samo od nas, zavisi od dobrih ponuda. Ja nisam za to da se naši igrači prodaju bud zašto. Ako već moraju da idu, neka onda to bude za dobar novac".

Vermezović smatra da ne postoji "slučaj Volkov" i daje levi bek upoznat zašto ga nema na terenu.

"Ne vidim 'slučaj Volkov'. Onda postoji i slučaj Jojić, Saša Marković... Svi koji ne igraju su slučaj. Ne postoji nikakv slučaj i ne bi trebalo praviti dramu od toga. Vlada je preskočio dobar deo priprema, drugi su se nametnuli i samo je pitanje dana kada će on zaigrati i da li će iskoristiti šansu. Mi na tom mestu imamo još reprezentativaca. Lazevski je član selekcije Makedonije i igrao je Ligu šampiona. Mislim da je svejedno da li igraju Volkov ili Lazevski, zavisi samo od mojih taktičkih zamisli u odnosu na protivnika", objasnio je trener Partizana.

Marko Šćepović i Vojislav Stanković su i dalje na terapijama zbog povreda zadnje lože.

Partizan u nedelju u Humskoj dočekuje OFK Beograda, a posle toga sledi pauza kada će Vladimir Vermezović imati ograničene uslove za rad, jer će u periodu reprezentativnih obaveza ostati bez nekoliko vrlo bitnih igrača.

mondo

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: