Rafole 41. put: Predigra za RG

Nacionalni sport - Nedelja 18.05.2014 - 01:11

Najveće rivalstvo u istoriji tenisa dobiće u nedelju 41. epizodu. Rafael Nadal i Novak Đoković sastaju se od 16 časova u finalu Mastersa u Rimu.

Đoković, Nadal Đoković, Nadal

Nadal je dobio 22 od prethodnih 40 međusobnih mečeva, ali poslednja tri duela pripala su Đokoviću.

Poslednji meč odigrali su u finalu Mastersa u Majamiju kada je Đoković neočekivano lako i ubedljivo slavio – 6:3, 6:3.

Srpski teniser oporavio se od povrede ručnog zgloba i na turniru u Rimu igra u promenljivoj formi. Ipak i pored toga uspeo je da se peti put u karijeri domogne finala u Rimu, a u nedelju će pokušati da stigne i do trećeg trofeja u "večnom gradu".

Đoković je u subotu imao velikih poteškoća protiv Miloša Raonića, ali je uspeo da preokrene i savlada visokog Kanađanina posle tri seta.

- Ovo je za mene velika pobeda. Ona mi daje snagu i veru da mogu da se nadam dobrom meču u finalu ali i u ostatku sezone - rekao je srpski teniser koji je imao I poruku za ljude u Srbiji koji proživljavaju teške dane.

Sa druge strane, Nadal se takođe mučio, ali je kao i Đoković pokazao da i kada ne igra na svom najvišem nivou može da pobeđuje većinu igrača sa ATP tura. Španski teniser igrao je maratonske i iscrpljujuće duele protiv Žila Simona, Mihaila Južnog i Endija Marija, ali to mu nije smtalo da u polufinalu lako i ubedljivo pobedi nadolazeću zvezdu Grigora Dimitrova.

Nadal se plasirao u svoje 40. finale Mastersa u karijeri i u seriji je od 14 pobeda nakon što je prethodno slavio i na Mastersu u Madridu.

Biće to 17. međusobni duel dvojice najboljih tenisera sveta na šljaci, a tu je Nadal u velikoj prednosti – 13:3. Ipak, ako neko ne ulazi kao autsajder u meč protiv Nadala na ovoj podlozi onda je to sigurno Đoković.

- Đoković uvek igra neverovatno, on je kompletan teniser. Ako želim da imam šansu da pobedim, moram da igram najbolje što mogu i da budem agresivan. Biće težak meč - kazao je Rafa.

U svakom slučaju, u nedelju od 16 časova očekuje nas još jedna epska borba dva velikana ovog sporta. Biće ovo i sjajna provera za obojicu pred start drugog Gren slema sezone Rolan Garosa.

  

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: