Rambo Petković: Više žalim za EP 1992, nego za SP 1998.

Nacionalni sport - Subota 27.04.2019 - 13:57

Bivši srpski fudbaler Dejan Rambo Petković više žali zbog neučestvovanja na Evropskom prvenstvu 1992. u Švedskoj, nego na Mundijalu 1998. u Francuskoj.

"Bilo je tu mnogo zakulisnih radnji" FOTO: FK Crvena zvezda
Upitan da li je najveća rana u njegovoj karijeri jer nije pozvan '98. u Francusku, on je odgovorio da nije.
 
"Mnogo više žalim što sam 1992. bio u onom timu reprezentacije koji je Ivica Osim odveo na EP u Švedskoj, ali smo zbog sankcija izbačeni sa takmičenja nekoliko dana pre početka. Posle je to EP osvojia Danska koja se nije ni kvalifikovala jer je u grupi bila iza nas", istakao je Petković u intervjuu za list "Danas" u uskršnjem izdanju.
 
On je, međutim dodao da ipak ne vredi da žali ni zbog čega jer, kako je rekao, nije on bio u pitanju, niti je on mogao da odlučuje. 
 
"Bilo je tu mnogo zakulisnih radnji i mislim da nema smisla da se ponovo vraćam na to 20 i više godina kasnije. Neki drugi ljudi su vukli konce, a ja očigledno nisam bio miljenik ili nisam bio podoban, šta god...", rekao je Petković.
 
Petković, koji nije dobio priliku da za reprezentaciju Jugoslavije (SRJ), kasnije Srbije i Crne Gore (SCG), igra na nekim važnijim takmičenjima, i zbog čega je bio predmet različitih kontroverznih priča i tumačenja, proslavio se igrama u Brazilu gde je tri puta proglašavan igračem godine, a proglašen je i počasnim građaninom Rio de Žaneira, gde je branio boje Flamenga, Vaska da Game i Fluminensea.
Danas, B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: