Sjajna pobeda Srpkinja na startu Svetskog prvenstva

Nacionalni sport - Subota 29.09.2018 - 12:45

Odbojkašice Srbije sjajno su počele Svetsko prvenstvo u Japanu, maksimalnom pobedom nad Dominikanskom Republikom 3-0 (25:17, 25:20, 25:22).

Naše odbojkašice kanidatkinje za zlato FOTO: FIVB Naše odbojkašice kanidatkinje za zlato FOTO: FIVB
Srpkinje su potvrdile da su među kandidatkinjama za osvajanje zlatne medalje, a posebno su impresivne bile u prvom setu.
 
Sve je funkcionisalo besprekorno u timu Zorana Terzića – prijem, servis, blok, dizanje, što je omogućilo relativno sigurnu pobedu nad devetim timom sveta.
 
Povratnica u selekciju Maja Ognjenović je sjajnom organizacijom igre pokazala koliko je pojačanje za našu reprezentaciju na ovom turniru. 
 
"Očekivalo smo malo teži meč, jer imaju dobre i iskusne igračice. Ali dobro ih poznajemo, često smo igrale s njima, pa smo dobro odradile posao. Posebno u odbrani i bloku, ali moglo bi se reći da je servis bio ključni faktor", rekla je Ognjenovićeva. 
 
Ipak, igračica utakmice bila je impresivna Brankica Mihajlović koja je osvojila 22 boda, a posebno je zablistala u ključnim trenucima trećeg seta kada je na njenim krilima Srbija preokrenula tri poena zaostatka i trasilara put ka pobedi.
 
Odlično ju je pratila TIjana Bošković sa 15 poena, koja je razbijala blok Dominikanki u finišu drugog seta, koji je bio verovatno ključan za maksimalnu pobedu, a dvocifren učinak imala je i Tijana Rašić sa 11 poena, od čega tri presudna za osvajanje trećeg seta. 
 
Srbija se nalazi u Grupi D Svetskog prvenstva i svoje mečeve prve faze igra u japanskom gradu Hamamacuu, a u drugom kolu rival je selekcija Kenije (nedelja, 12.20h). 
 
"Iskreno, u prva dva kola imamo, uslovno rečeno, lakše protivnike. To može da nam pomogne pred teže mečeve u grupi, pre svega sa Brazilom", zaključila je Ognjenovićeva. 
 
U trećem kolu Srbija igra upravo sa Brazilom (ponedeljak, 12.20), u utorak su Srpkinje slobodne, a onda slede Kazahstan (sreda, 9.10h) i Portoriko (četvrtak, 6.40). 
 
Dalje prolaze četiri najbolja tima, a s obzirom da se prenosi bodovi iz mečeva sa ekipama koje se plasiraju u drugu fazu, a da je Dominikanska Republika u toj konkurenciji, ovo je izuzetno važan meč za Srbiju.
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: