Ski-fest: Na čistim stazama zdravlja

Nacionalni sport - Ponedeljak 18.03.2013 - 10:41

Asocijacija "Sport za sve" Srbije i fondacija "Riken" na Kopaoniku od 20. do 24. marta organizuju 21. Zimski ski-festival.

Kopaonik je, pored sjajnih turističkih ponuda, postao i stalno mesto održavanja Zimskog ski-festivala u organizaciji Asocijacije "Sport sa sve" Srbije.

Ove godine, od 20. do 24. marta, ta manifestacija se održava 21. put, a drugi put u saradnji sa Fondacijom "Riken". Cilj festivala jeste da podstakne ljude da se više bave rekreativnim sportom i pri tome da se odgovorno ponašaju prema životnoj sredini.

- Interesovanje je ogromno, očekujemo oko 400 učesnika-rekreativaca iz cele Srbije, zatim iz Rumunije, Makedonije, Bugarske, Crne Gore, BiH, Turske... a najavljen je i dolazak Alise Marić, ministarke sporta i omladine - napominje Jezdimir Marsenić, generalni sekretar Asocijacije sporta za sve Srbije.

Predviđena su takmičenja u alpskim disciplinama, zatim programi na snegu, škole skijanja, seminari za animatore aktivnosti na snegu i stručne tribine.

- Svi poštovaoci zdravog života trebalo bi da vode računa o blagotvornom uticaju prirode na fizički i mentalni sklop čoveka - rekao je prof. dr Dušan Mitić, predsednik Stručnog odbora Asocijacije "Sport za sve" Srbije. - Ovakvim ekološkim akcijama se širi porodica rekreativaca i razvija svest mladih o društveno odgovornom ponašanju prema zdravoj sredini.

Istovremeno, 22. marta će biti održana i akcija "Koš za čist Kop". Posetioci će se takmičiti u ubacivanju limenki u ekološki koš, a istovremeno će biti predstavljena i jedinstvena presa za prikupljanje limenki za reciklažu. Akcija ima za cilj da podstakne učesnike festa i ostale goste Kopaonika da prikupljaju iskorišćene limenke.

- Odgovorno ponašanje prema telu i sredini u kojoj živimo odraz je ne samo zdravlja, već i zrelog razmišljanja - ističe Jelena Kiš, menadžer "Riken fondacije". - Saradnja "Rikena" sa Asocijacijom "Sport za sve" Srbije posledica je zajedničkog cilja da se kroz širenje svesti o ekologiji i važnosti fizičke aktivnosti motivišu građani da vode zdrav život.
 

Večernje novosti

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: