Španci dočekali šansu: Mlada Srbija potopljena!

Nacionalni sport - Utorak 23.07.2019 - 12:09

Bez sedmorice asova i fer suđenja u prve tri četvrtine, "delfini" selektora Dejana Savića pokušavali su da se vrate sa 2:7, ali nisu uspeli. Španija ide u polufinale Svetskog prvenstva.

Srbija će za dva dana igrati za peto mesto sa Nemačkom FOTO: Getty Images Srbija će za dva dana igrati za peto mesto sa Nemačkom FOTO: Getty Images
Podmlađena, na trenutke zbunjena, potom prkosna i rasplivana vaterpolo reprezentacija Srbije započela je put ka zlatu na Olimpijskim igrama 2024. porazom u četvrtfinalu Svetskog prvenstva 2019. godine.
 
Odluku Dejana Savića da u Južnu Koreju povede tim bez sedmorice olimpijskih šampiona iz Rija, ali tek nakon neprijatno uočljive podrške sudija Mihela Cvarta iz Holandije i Jorgosa Stavridisa iz Grčke, ovog utorka ujutru u Gvangdžuu iskoristio je iskusan tim Španije naviknut na poraze i eliminacije posle duela sa našima.
 
Ovog puta bilo je drugačije, iako je Savićev srčani tajm-aut na 2:7 pred kraj prvog poluvremena umalo uveo meč u neizvesnu završnicu: Srbija - Španija 9:12 (1:2, 2:5, 4:3, 2:2)!
 
Vaterpolo tim Srbije, čiji je UNIQA zvanično osiguranje, poslednji put je ispao u četvrtfinalu Svetskog prvenstva 2013. godine u Barseloni, kada su nas eliminisali Crnogorci. Pre toga osvojeno je zlato i srebro, posle toga zlato i bronza. Nadajmo se da će na sličan način naši vaterpolisti odgovoriti i na ovu (pre)ranu eliminaciju.
 
Srbija će za dva dana u isto vreme igrati za peto mesto sa Nemačkom koja je pružila sjajan otpor Hrvatskoj, u poslednjem delu bila na 8:9 i na kraju bila poražena 8:10. Nimalo lak rival. 
 
Strahinja Rašović predvodio je pokret otpora favoritu sa četiri gola, međutim serija isključenja njemu i saigračima tokom prvog poluvremena i jednog dela treće deonice davala je rivalu prednost koju bez Filipa Filipovića, Andrije Prlainovića, Milana Aleksića, Duška i Gojka Pijetlovića, kao i Stefana i Branislava Mitrovića nije bila dostižna u drugom delu meča.
 
U nekoliko navrata naš tim imao je napade na "minus 3", sudijski par poništio je i kapitenu Milošu Ćuku golčinu za 4:7 pred odlazak na odmor, što bi dosta značilo u jurnjavi sa rivalom koja je usledila. 
 
Ipak, treba reći i da je Savićev tim ušao u ovaj duel u grču, da je za prvih 14 i po minuta postignut samo jedan gol i da su naši u nekoliko navrata u trećoj i naročito četvrtoj četvrtini pravili početničke greške pomažući Martinovom timu da prođe dalje.
 
Španci će se u četvrtak od 10 časova boriti za plasman u finale sa pobednikom meča Hrvatska - Nemačka, rasterećeni saznanjem da su ovog utorka prekinuli crnu seriju rezultata u duelima sa Srbijom.
 
Prošle godine u finalu Evropskog prvenstva u sred Barselone, "delfini" su do četvrtog uzastopnog zlata stigli pobedom protiv Španije na peterce, baš kao što je bilo i 2009. u finalu Svetskog prvenstva u Rimu.
Mondo, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: