Španovićeva oborila državni rekord!

Nacionalni sport - Nedelja 18.05.2014 - 18:04

Srpska atletičarka Ivana Španović oborila je državni rekord u skoku u dalj na otvorenom na mitingu Dijamantske lige u Šangaju.

Ivana Đpanović Ivana Đpanović

Španovićeva je imala skok od 6,85 metara, zahvaljujući kojem je osvojila drugo mesto, a za samo jedan centimetar nadmašila ju je Blesing Okagbare iz Nigerije.

Treće mesto zauzela je Nemica Sostene Mogenara, skokom od 6,79 metara.

Španovićeva je najbolji rezultat ostvarila u prvoj seriji, isto kao i Okagbare. Od tada srpska atletičarka nije imala ni izbliza toliko dobre skokove, a najbolji joj je bio od 6,71 metara u drugoj seriji.

Ivana je na taj način postavila novi državni rekord na otvorenom, a i dalje ostaje na snazi onaj u dvorani, od 6,92 metara. Taj rekord Španovićeva je postavila na Balkanijadi u Istanbulu u februaru ove godine.

Prethodni rekord na otvorenom Španovićeva je postavila na prošlogodišnjem Svetskom prvenstvu u Moskvi, na kojem je osvojila bronzu, iznosio je 6,82 metara.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: