Srbija protiv Holandije za prvo mesto i četvrtfinale

Nacionalni sport - Subota 18.01.2020 - 12:44

Vaterpolisti Srbije igraju protiv Holandije za overu prvog mesta B grupe i direktan plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

Srbiji je dovoljan i bod za prvo mesto FOTO: VSS Srbiji je dovoljan i bod za prvo mesto FOTO: VSS
Izabranici Dejana Savića prethodno su upisali oba trijumfa, nad Rusijom (13:9) i Rumunijom (15:7), i sada se očekuje novi za nastavak savršenog učinka.
 
Srbiji je dovoljan i bod za prvo mesto, ali niko u taboru olimpijskog i evropskog prvaka ne razmišlja o takvom ishodu.
 
Svi već vide Srbiju među osam najboljih, a tamo verovatno duel sa domaćinom Mađarskom ili Španijom. Zato je Nikola Jakšić, koji je u petak proslavio 23. rođendan, glavom već u četvrtfinalu.
 
"Ne mislim mnogo o Holandiji, koliko o nama. Imaju odličnog centra Vinkelhorsta, moramo da obratimo pažnju na njega. Sve drugo je po planu. Za četvrtfinale ne znam koga bih voleo za protivnika. Prvo mislim Mađarska, a zatim da je bolje Španija jer bih želeo finale sa domaćinima u Dunav Areni", rekao je Jakšić.
 
Slično razmišlja i iskusni MIlan Aleksić.
 
"Ne mislim mnogo o Holandiji. Više se okrećemo nama i podizanju forme. Za sada ide sve po planu. Moramo narednih dana da radimo tako da četvrtfinale dočekamo spremni. Španci ili Mađari? Nije to sada važno. Ima vremena", rekao je Aleksić.
 
Sava Ranđelović očekuje da odbrana bude sve bolja i bolja.
 
"Napad je za sada bolji deo tima, ali i odbrana se diže. Još nismo imali igrača sa tri lične. To nešto govori. Holanđani imaju centra Vinkelhorsta i on je vrednost. Videli smo ih nedavno u Hagu. Fizički će biti teško, ali je to uz stresni meč sa Rusima prava stvar. Ne razmišljam o četvrtfinalu, ako hoćeš na vrh znate već...", istakao je Ranđelović.
 
U okviru iste grupe sastaju se Rumunija i Rusija u terminu od 11.30.
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: