SRBIJI srebro u Svetskoj ligi

Nacionalni sport - Ponedeljak 20.07.2015 - 08:55

Srpski odbojkaši nisu uspeli da osvoje zlatnu medalju u Svetskoj ligi, pošto su u Rio de Žaneiru poraženi od Francuske u tri seta.

Grbić zadovoljan srebrom.Foto:  Matthew Stockman/Getty Images Grbić zadovoljan srebrom.Foto: Matthew Stockman/Getty Images

Četa selektora Nikole Grbića nije uspela da ponovi partiju iz polufinala i poražena je rezultatom 25:19, 25:21, 25:23, posle 88 minuta igre.

Francuzi su tako napravili istorijski uspeh prvim zlatom u ovom takmičenju u istoriji, dok su samo 2006. godine bili vicešampioni.

Naš tim je četiri puta dolazio na korak od tog uspeha, ali je svaki put poražen, poslednji put 2009. godine u Beogradu od Brazila.

Odbojkaši Srbije su tako osvojili petu srebrnu medalju na završnim turnirima elitnog takmičenja, a imaju još i tri bronze.

Naši odbojkaši vidno su bili istrošeni od teških mečeva u prethodnom delu turnira, pa su nekoliko puta gubili osetniju prednost u svakom od setova. Samo u prvom delu igre napravili su osam servis grešaka, a u finalu je podbacio i prijem koji je trebalo da obezbedi sigurne napade.

Aleksandar Atanasijević zabeležio je 10 poena, a pratili su ga jedino Srećko Lisinac i Uroš Kovačević sa po sedam.

Sa druge strane, ’Galski petlovi’ su bili izuzetno motivisani i svaki poen su glasno proslavljali. Antonin Ruzije bio je najefikasniji igrač finala sa 17 postignutih poena. Ervin Ngapet je imao jedan manje, Nikolas L’Gof je završio sa 7, a po 6 su dodaliTili i L’Ru.

Treće mesto na završnom turniru osvojila je selekcija SAD, koja je sa 3:0 u setovima pobedila Poljsku.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: