Stanković: Zvezda iznad svega, pa tek onda mi

Nacionalni sport - Petak 07.02.2020 - 13:01

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković sumirao je dosadašnji tok priprema poslednjeg dana u turskom Beleku.

"Malo sam ih "nagazio" FOTO: YouTube screenshot
Stanković izjavio je da su igrači na pripremama bili fenomenlni, ali da još nije iskristalisao startnih 11.
 
"Malo sam ih "nagazio", teško smo i naprodno radili, Bili su fenomenalni, zahvalio bi im na pristupu i odnosu, pokazali su profesionalizam. Pohvalio bih celokupan stručni štab, radili smo mnogo jako.Levak se sužava, ali svi moraju da budu spremni i odgovaraju na pozive, ne mogu da spuste kofere i da se opuste. Moraju da izgaraju jer uvek na klupi ima neko ko jedva čeka da zaigra", rekao je Stanković novinarima u Beleku.
 
Prema njegovim rečima, najvažnije je da igrači budu grupa - tim.
 
"Mora da se zna da u timu svi gube i svi dobijaju. Zajednički moramo da rešavamo probleme jer je Zvezda iznad svih, a posle toga dolaze igrač, stručni štab i uprava".
 
Stanković ističe da želi ekipu koja će igrati na visokom nivou, bez obzira na bodovnu prednost.
 
"Dolazim na svojih nula bodova razlike, biće mi sudjeno to što ću napraviti od dolaska. Ja nemam 11 bodova prednosti, Zvezda ima".
 
Na pitanje da li ima još neku želju da pojača tim, Stanković kaže:
 
"Samo želim da svi budu zdravi, ali ako stigne poklon pred prvenstvo oberučke ću ga prihvatiti".
 
Stanković je prokomentarisao i borbu za Zvezdinu "desetku".
 
"Težak je broj 10, dvocifren, pa vuče na dole"”, kaže Stankovć, koji je i sam nosio crveno-beli dres sa brojem 10 i navodi da Veljko Nikolić treba da nastavi da igra dobro, pa neka uzme broj koji hoće", poručio je Stanković.
 
Drži se svog slogana "Zvezda je iznad svega".
 
"Zvezda iznad svega je moj slogan, ništa posebno ali mnogo znači. Ja sam dete Zvezde, odrastao sam u njoj, znam da je Zvezda iznad svega, a tek posle dolazimo mi. Neki što su bili, neki što su sada ovde, neki što će otići a Zvezda ostaje na svom mestu i ona je iznad svih".
 
On je prokomentarisao i stanje novajlije Sekua Sanoga, povređenog na pripremama.
 
"Nešto je moralo da se desi. Dobio je neverovatno jak udarac, pun je hematoma i poslali smo ga hitno za Beograd da počne da se skida hemaptom i da bismo videli i veličinu povrede. Pričao sam s njim mnogo, on je jako je pojačanje, desio se taj peh, ali se dešavaju takve stvari. Imamo Dembelea u Barseloni koji se po ko zna koji put povređuje, a košta mnogo novca. Mi smo tu da ga što pre izlečimo i da ga vratimo u tim. Još je hematom pristuan i ne možemo da uradimo magnetnu rezonancu".
 
Za kraj, Stanković je dodao da nije gledao Partizan na pripremama.
 
"Uz dužno poštovanje nisam. Imao sam mnogo posla. Radio na nama, za par nedelja će doći dan kad ću ih gledati i analzirati", zaključio je.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: