Stručna pomoć sa Harvarda u Partizanu

Nacionalni sport - Utorak 05.02.2013 - 08:21

Kada se vrate kući iz Beleka, igrači Partizana posebno će se sećati 1. februara i utakmice sa Admirom. Ne zbog remija s Austrijancima, koliko zbog nediscipline pojedinaca i prgavog ponašanja, zbog čega ih je trener Vermezović novčano kaznio i najavio dolazak stručne pomoći.

 

PACKE - Zanimljivo je da su Aleksandar Mitrović i Nikola Ninković prvi praznili novčanik. Mladi reprezentativci su ostali bez 500 evra jer su na utakmici pričali više nego što je potrebno sa sudijama, gestikulirali sa rivalima...

 

Isto veče Vladimir Volkov i Dejan Babić su pokazali neozbiljnost, smejanje na času joge nateralo je instruktorku Anu Stojković Zagajac da ih izbaci iz prostorije, a Vermezović im je saopštio da će zbog toga biti “kraći za po sto evra". U toj grupi bio je i Lazar Marković, ali se on izvukao na bol u trbušnjacima, pa je dobio samo opomenu.

- Imam zaista neograničeno strpljenje, ali tim je uvek na prvom mestu. Zato sam bila primorana da primenim takav nepopularan potez - rekla je Ana Stojković Zagajac za “24 sata”.

Vladimir Vermezović, šef stručnog štaba, pokazao je ogroman prag tolerancije za razne nestašluke svojih prvotimaca u proteklih šest meseci, ali je najavio da će uskoro ekipi biti priključen psiholog. Stručnjak će pokušati da dopre do svesti igrača i pokušati da smanji njihovo iskakanje iz okvira profesionalnog ponašanja na najmanju moguću meru.

- U saradnji s Olimpijskim komitetom Srbije i predsednikom Divcem, došli smo u kontakt s vrhunskim stručnjakom za sportsku psihologiju i iskoristićemo njegov tim koji se školovao na Harvardu. Pokušaćemo da ostvarimo ideju da neko od njih bude sa nama stalno - istakao je trener crno-belih.

On je dodao da razume i mladost i nestašluke, ali ne može da shvati da pojedincima nije važno ni školovanje niti lepo ponašanje.
- Znamo u kakvom okruženju živimo. Mladi igrači u Srbiji ne pohađaju nastavu, gde to ima da ideš u prvi razred srednje škole vanredno. Obećavaju im se milioni na računu, a još su deca. Ko tu još sluša trenera? To što angažujemo psihologa ne znači da smo bolesni, ali nam je potreban stručnjak da podigne svest mladih igrača, da ih savetuje.

 

24 sata

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: