Sukob Đokovića i ATP zbog novca

Nacionalni sport - Sreda 11.11.2020 - 12:20

Novac je stvorio jaz između najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića i ATP, smatra švajcarski list Blik.

Novak Đoković FOTO: AP Novak Đoković FOTO: AP
U tekstu koji počinje "Uzmite novac siromašnima i dajte bogatima", kao geslo ATP-a, nateralo je Đokovića da osnuje pandan tom udruženju pod nazivom PTPA.
 
ATP u novoj godini želi da stvori veće igrača oko Rodžera Federera, na čijem će čelu biti Kevin Anderson, i izmeni novčane nagrade, što se vidi na dokumentu koji je već "procureo" na društvenim mrežama.
 
Oni smatraju da bi vrhunski igrači trebalo više da zarađuju u situaciji kada i doprinose, s čime se ne slaže Novak jer želi da i slabije rangirani teniseri imaju neophodnu pomoć.
 
"Novčana nagrada u kvalifikacijama i prvim rundama trebalo bi da se smanji i poveća u završnici", navodi se u dokumentu.
 
Posle nastavka teniske sezone Novak se zalagao za pomoć lošije plasiranim igračima, ali kada je video da nema potpunu podršku okrenuo se PTPA.
 
Sve se to desilo pred US open i zbog toga je trpeo kritike određenog dela javnosti koje je pozivalo na "zajedništvo".
 
Baš na Grend slemu u Njujorku, Đoković je pre(oštro) diskvalifikovan sa za nenameran potez...
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: