Usvojena srategiija protiv nasilja u sportu

Nacionalni sport - Petak 12.07.2013 - 13:49

Vlada Srbije usvojila je Nacionalnu strategiju za borbu protiv nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama (2013-2018) i Akcioni plan za njeno sprovođenje.

Ilustracija B92 Ilustracija B92

Sprovođenje iste omogućiće stvaranje bezbednog ambijenta na sportskim priredbama i razviti pravne i institucionalne mehanizme na prevenciji i sprečavanju nasilja.

Tako je utvrđena osnova za uspostavljanje efikasnih mehanizama i koordinacija i jasna podela nadležnosti, odgovornosti za sistemsko sprečavanje nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim terenima.

U saradnji sa sportskim savezima i međunarodnim organizacijama očekuje se da se ostvare evropski standardi u ovoj oblasti, navodi se u saopštenju vladine Kancelarije za saradnju sa medijima.

Izmenama propisa omogućeno je brzo i efikasno procesuiranje izvršilaca krivičnih dela i prekršaja i uspostavljen mehanizam kojim se sprečava da rizične grupe i poznati izvršioci krivičnih dela prisustvuju sportskim priredbama.

Uspostavljen je integrisani sistem bezbednosti na nacionalnom i lokalnom nivou koji će omogućiti efikasniji preventivni rad na sprečavanju nasilja, precizirano je u Akcionom planu za sprovođenje Nacionalne stretegije.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: