"Večiti" derbi u polufinalu: Partizan ili Zvezda?

Nacionalni sport - Subota 13.02.2021 - 12:41

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde od 21 čas u hali Spens u Novom Sadu igraju u polufinalu Kupa Radivoja Koraća.

Derbi ima poseban značaj za oba tima FOTO: ABA Liga/Twitter Derbi ima poseban značaj za oba tima FOTO: ABA Liga/Twitter
Partizan brani trofej u Kupu Radivoja Koraća, a Zvezda želi da prekine uspešni niz crno-belih u ovom takmičenju.
 
Prisetimo se 2016. godine, kada su poslednji put Partizan i Zvezda igrali polufinale, a tada je Partizan slavio sa 68:60, da bi u finalu izgubio od Mege sa 85:80.
 
Naredne godine, Zvezda je porazila Partizan u finalu sa 74:64, kada se desio i onaj čuveni skandal sa trovanjem igrača i trenera Partizana u Nišu.
 
Potom, sledi niz od tri uzastopne titule Kupa koje odlaze u vitrine beogradskog Partizana.
 
To su košarkaši Crvene zvezde rešeni da prekinu. Iako igraju bez Korija Voldena, Lengstona Hola, Kina Koloma, Lendrija Noka i Duopa Rita, oni nikako nisu bez šansi.
 
Izabranici Dejana Radonjića su sa +61 porazili Radnički Kragujevac i na dominantan način zakazali duel sa Partizanom u polufinalu.
 
Crno-beli su se ponovo mučili sa čačanskim Borcem, ali su za razliku od prethodna dva ovosezonska duela uspeli da pobede, pa će se boriti sa "večitim" rivalom za odlazak u novo finale.
 
U drugom polufinalnom susretu, igraće Mega Sokerbet i ekipa Vojvodine. Izabranici Miroslava "Mute" Nikolića su napravili veliko iznenađenje i eliminisali favorizovani FMP u četvrtini finala.
 
Mega je igrala sa ekipom Mladost Zemun u četvrtfinalu i bez ikakvih problema ostvarila ubedljiv trijumf, a takođe su favoriti i u polufinalnom susretu sa Vojvodinom i videćemo da li će ulogu opravdati ili je "Muta" spremio novo iznenađenje.
 
Dakle, Partizan juri novo finale i četvrtu uzastopnu titulu u ovom takmičenju, dok Zvezda želi da im prekine taj pobednički niz.
 
Poznato je sa kakvim se problemima suočavaju oba tabora, a interesantno je da su jedan duel ove godine oni već odigrali i da je Zvezda savladala Partizan kao gost u hali "Ranko Žeravica" na Novom Beogradu.
 
Mega je 2016. godine već osvajala trofej "Žućkove levice", a s obzirom na to u kakvoj formi igraju, sigurno je da neće odustati bez velike borbe ni 2021. godine.
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: