„Večiti” vrše strahovit pritisak na FSS

Nacionalni sport - Utorak 16.05.2017 - 07:22

Generalni sekretar naše fudbalske organizacije Jovan Šurbatović poziva na smirivanje strasti. – U četvrtak žreb za domaćinstvo u finalu Kupa

Večiti rivali tražili da se igra u Beogradu FOTO: Printscreen Večiti rivali tražili da se igra u Beogradu FOTO: Printscreen

Stanje u domaćem fudbalu uopšte nije dobro. Umesto da svi zajedno budemo svedoci dobre i zanimljive fudbalske trke, i da već za vikend dobijemo novog šampiona, svedoci smo pravog medijskog rata sa mnogobrojnim saopštenjima.

Očigledno da su neke stvari otišle baš predaleko, pa je sa Terazija, sedišta naše kuće fudbala stigao odgovor prvog operativca, Jovana Šurbatovića, koji naše najbolje klubove Partizan i Crvenu zvezdu, poziva na smirivanje strasti, jer u suprotnom, Savez će biti prinuđen da reaguje svim pravnim aktima, preteći čak i novoformiranom Etičkom komisijom.

Varnice između čelnika Partizana i Crvene zvezde traju gotovo od početka fudbalskog šampionata, a čitav epilog kulminirao je odmah pošto su ,,crno-beli,, preuzeli vodeću poziciju na tabeli.

U ovdašnjoj fudbalskoj javnosti, koja je umorna od ovakvih scenarija, se sa posebnom pažnjom dočekuju preostala dva kola domaćeg šampionata.

Te tenzije koje su danas podignute na najvišu moguću lestvicu, pokušavaju da smire čelnici FSS.

- Oni koji danas bez potrebe gotovo svakodnevno bez prestanka podižu tenziju i ujedno stvaraju atmosferu haosa, pre svega treba da znaju da će zbog toga snositi posledice, a pojedinci koji stoje na čelu te kolone, odgovaraće za svoje postupke, kaže Jovan Šurbatović.

On takođe naglašava da i Partizan i Crvena zvezda stvaraju jednom rečju atmosferu linča i prema samoj organizaciji ali i prema sudijama, te da je iz tog razloga nemoguće raditi u takvom ambijentu.

- Partizan i Crvena zvezda vrše strahovit pritisak na Fudbalski savez Srbije.

Iskreno, stvari su u ovom momentu otišle predaleko, prevazilaze sve civilizovanje fudbalske okvire, naglašava generalni sekretar FSS.

Kako saznajemo, u četvrtak će biti obavljen žreb za domaćinstvo finalne utakmice u našem najmasovnijem fudbalskom takmičenju u kome se sastaju Partizan i Crvena zvezda.


Naime, prvobitno je bilo planirano i datumom određeno da se finale igra 27. maja u Novom Sadu na stadionu ,,Karađorđe,, ipak, naši najbolji klubovi su od Saveza tražili da se finalna utakmica igra u Beogradu.

Ipak, u četvrtak će biti poznato na kom stadionu će se igrati najvažnija utakmica u Kupu.

Ako se ovakva atmosfera i tenzija nastave, onda to neće biti dobro za naš klupski fudbal...
 

Politika, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: