Vimbldon: Nole u poteri za Samprasom

Nacionalni sport - Nedelja 15.07.2018 - 12:39

Samo dan posle iscrpljujućeg polufinala protiv Rafaela Nadala, Novak Đoković danas ponovo izlazi na teren u borbi za trofej na Vimbldonu.

I Nole i Anderson fizički iscrpljeni FOTO: Getty Images I Nole i Anderson fizički iscrpljeni FOTO: Getty Images
Danas u 15 časova Novak Đoković započeće borbu sa godinu dana starijim Kevinom Andersonom iz Južne Afrike za titulu na najprestižnijem teniskom turniru.
 
I jedan i drugi su posle svojih polufinalnih okršaja jedva stajali na nogama, Nole je više od pet sati, u dva dana, vodio borbu sa Nadalom, a Anderson je odigrao jedan od najdužih mečeva ikada, protiv Amerikanca Iznera, koga je uspeo da savlada posle šest sati i 36 minuta igre.
 
Anderson je, za razliku od Novaka, mogao bar juče da se odmori, pa bi i to, uz snažne servise, mogla da bude njegova šansa danas, ali nadamo se da je Nole uspeo da se dovoljno osveži za današnji meč i da će na najbolji način završiti posao na Vimbldonu.
 
Na zvaničnom Tviter nalogu Vimbldona, ovaj meč se najavljuje uz isticanje nekoliko stvari koje bi danas, kako kažu, svi trebalo da znaju.
 
''1. Novak Đoković i Kevin Anderson sastaće se u 132. finalu muškog singla na Vimbldonu, pošto su i jedan i drugi imali maratonske polufinalne mečeve.
 
2. Đoković se bori za svoju 13. Gren Slem titulu kojom bi se izdvojio na četvrtom mestu liste igrača sa najvećim brojem Gren Slem trofeja, odmah iza Pita Samprasa.
 
3. Anderson igra svoje drugo Gren Slem finale i mogao bi da postane prvi Južnoafrikanac sa osvojenom titulom na Vimbldonu''.
 
Podsetimo, najveći broj Gren Slem titula ima Rodžer Federer (20), sledi Rafael Nadal sa 17, pa Pit Sampras sa 14, a Novak ih trenutno ima 12, na deobi četvrtog mesta sa Rojom Emersonom.
sportske.net, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: